05 / 05 / 2024

Bina varakası nereden alınır

Bina varakası nereden alınır

Bina varakası nedir, ne işe yarıyor? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Yeni inşa edilecek tüm yapıların kimlik kartı olacak. Bu açıklamanın ardından pek çok kişi bina kimlik kartının ne olduğunu, nereden alındığını araştırmaya başladı. Bina Kimlik Belgesi nereden alınır? Bina Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Bina Kimlik Belgesi 2021...

Bina sağlamlık anketiyle, deprem riskini öğrenin!

Türkiye genelinde arka arkaya yaşanan depremler, binaların sağlam olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki binanın sağlam olup olmadığı nereden anlaşılır? Bina sağlamlık anketi nasıl yapılır?

Bina ruhsatı nereden alınır?

Bina inşaatına başlamak için öncelikle bina projesinin imar yönetmeliğine uygun olup olmadığına bakılması ve yasal izinlerin de alınması gerekiyor. Peki, bina ruhsatı nereden alınır?

Emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Yıkım ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir binanın yıkılması için bina yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, bina yıkım ruhsatı nereden alınır? Bina yıkım ruhsatı için gerekenler nelerdir?

Bina yaşı nereden öğrenilir?

Ruhsatlı yapılar için, ruhsatın alındığı gün, ruhsatsız yapılar içinse kaçak raporunun yazıldığı gün baza alınarak hesaplanan bina yaşı nereden öğrenilir? Bina yaşı öğrenmek için gerekenler neler?

Bina oturma ruhsatı nasıl alınır?

Bina oturma ruhsatı; ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Peki, bina oturma ruhsatı nasıl alınır? Bina oturma ruhsatı nereden alınır?

Bina ruhsatı nasıl alınır?

Bina ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için alınması gerekiyor. Peki bina ruhsatı nasıl alınır? Bina ruhsatı nereden alınır?

İnşaat izni nereden alınır?

İmar Kanunu esaslarına göre ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nereden alınır? Nasıl alınır?

Bina enerji kimlik belgesi nereden alınır?

Bina enerji kimlik belgesi binaların enerji tüketim ve karbon salınım sınıfını gösteren belgeye deniyor. Peki enerji kimlik belgesi alabilmek için nereye başvurmak gerekiyor? Bina enerji kimlik belgesi nereden alınır?

Bina varakası nedir?

Bina varakası nedir, ne işe yarıyor? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bina varakası nereden alınır Haberi

Bina varakası nereden alınır

Bina varakası nedir?

Bina varakası ne demektir sorusunun yanıtından önce "varaka" sözcüğünün kelime anlamını inceleyelim. Varaka; yazılı kağıt anlamına geliyor. Buna göre bina varakası ise söz konusu bina ile ilgili bilgileri içeren belge niteliği taşıyor.


Bina varakası nedir kısaca açıkladıktan sonra, sorunun yanıtını özetlemek gerekirse;

Bina varakası, bir binanın tarihini ispat etmeye yarayan ve bina ile ilgili bilgilerin yer aldığı resmi belgedir.


Bina varakası nereden alınır?

Bina varakası, İl Özel İdaresi yani Valilik tarafından veriliyor.



Işıl Seren...