16 / 05 / 2024

bina yöneticisi toplantı daveti

bina yöneticisi toplantı daveti

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre, kat maliklerinin yılda en az bir kere toplanmaları gerekiyor. Yönetici tarafından yapılan bu toplantıya tüm kat maliklerinin katılması zorunlu oluyor. Bina yöneticisinin toplantı duyurusu nasıl yapılır?

Apartman yöneticisi kaç yıllığına seçilir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Türker Proje Gayrimenkul'ün Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi Adil Şahin oldu!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme'nin Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi'nin Adil Şahin olduğu açıklandı.

Bilinçli Bina Yöneticisi kavramının kriterleri belirlenmeli!

“Bilinçli Bina Yöneticisi” kavramının kriterlerinin belirlenerek bir standarda oturtulması gerektiğinin altını çizen İsmail Kibici, Avrupa ülkelerinde uygulanan bina yöneticilerine yönelik sertifika programlarının, ülkemizde de zorunlu olmasını önerdi.

Toplu Yapı ve Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 13 Şubat'ta başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi (Bina Yöneticiliği) Sertifika Programı 13 Şubat -28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı şartları!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün bulunması halinde yönetimin oluşturulması ve bu yönetimin belli zamanlarda toplantı yapması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi toplantı şartları neledir?

Apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanmak zorunda oluyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Site yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Site yönetimi toplantısında alınan kararların toplantı tutanağına işlenmesi gerekiyor. Peki, site yönetimi toplantı tutanağı nasıl hazırlanır? İşte, site yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Bina yönetimi için gerekli defterler!

Kat malikleri bina toplantısında, anagayrimenkul ile ilgili esaslara karar veriliyor. Bina yöneticisinin toplantıda tutması gereken defterler bulunuyor. İşte, bina yönetimi için gerekli defterler!

Bina yöneticisi nasıl atanır?

Anagayrimenkul üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm varsa bina yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. Peki, bina yöneticisi nasıl atanır?

Site yöneticisi istifa dilekçesi!

Site yöneticisi isterse görevinden istifa edebiliyor. Site yönetim kurulundan istifa etmek için bir dilekçe yazılması gerekiyor. İşte, site yöneticisi istifa dilekçesi!

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi, Emine Kasarcı tarafından 10 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Ümraniye'de kuruldu.

Bina yöneticisi ne iş yapar?

Kat Mülkiyeti Kanunu usul ve esaslarına göre binalar bina yönetimi tarafından yönetiliyor. Kat maliklerinin ortak kararı doğrultusunda bina yönetimi seçiliyor. Peki, bina yöneticisi ne iş yapar?

bina yöneticisi toplantı daveti Haberi

bina yöneticisi toplantı daveti

Bina yöneticisinin toplantı duyurusu!

Kat maliklerinin bina gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları için en az yılda bir kere ve belirli günlerde toplantılar düzenlemeleri gerekiyor. Bu görev bina yöneticisin görevi oluyor. Kat malikleri yapılan bu toplantılara katılması zorunlu oluyor.


Toplantıya katılamayacak olan kat maliki, önceden durumu bina yöneticisine bildirmesi gerekiyor. Toplantıya katılmayacak olan kat maliki 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri toplantısında kendilerini temsil ettirebiliyor.


Yapılan toplantılarda bina yönetimi toplantı tutanağı tutulması gerekiyor. Bu tutanakta konuşulacak konular, gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve isteklerin açıkça belirtilmiş olması gerekiyor. Bu tutanağı saklamak ise yine apartman yöneticisinin görevi oluyor. 


Kat malikleri genel kurul toplantısına katılım sağlanabilmesi için toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün...