27 / 04 / 2024

bina yöneticisinin görevleri nelerdir

bina yöneticisinin görevleri nelerdir

Kat malikleri genel kurul toplantısında seçilen bina yöneticisinin kat maliklerine ve anagayrimenkule karşı bazı sorumlulukları bulunuyor. Bina yöneticisinin yapmakla yükümlü olduğu bazı işlerde bulunuyor. Peki, bina yöneticisinin görevleri nelerdir?

Bina yöneticisinin görevleri!

Bina yönetici seçimi genel kurul toplantılarında yapılıyor. Bina yöneticisi, bina dışından da seçilebiliyor. Kat malikleri tarafından seçilen yöneticinin taşınmaz ve bina üzerinde sorumlulukları oluyor. Peki, Bina yöneticisinin görevleri nelerdir?

Bina yönetiminin görevleri nelerdir?

Konut siteleri ve apartman gibi sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip binalarda yönetimin yerine getirmek ile yükümlü olduğu sorumlulukları nelerdir? Bina yönetiminin görevleri nelerdir?

Tuğrul Fadıllıoğlu kimdir? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor?

Tuğrul Fadıllıoğlu nerede okudu? Arçelik'te hangi görevleri yürüttü? Hangi şirketlerin üst düzey yöneticiliğini yaptı? İşte Tuğrul Fadıllıoğlu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güzel tarafından kuruldu.

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki görevleri neler?

Bankacılık ve finans sektöründe 25 yılı aşkın deneyime sahip Aazar Ali Khwaja'nın kariyeri, uluslararası bankacılık alanında öncü kuruluşlarda geçti. Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki Görevleri Neler?

Kent Life Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kent Life Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Pendik’te  50  bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Tekin tarafından kuruldu.

Sultangazi'deki riskli bina demir direkle güçlendirildi!

Sultangazi'de yıkılma tehlikesi bulunan 6 katlı bir bina demir direkle güçlendirildi. Vatandaşlar bu önleme tepki gösterdi.

Artvin'de sel sonrası 39 bina yıkıldı!

Artvin'de hafta içi meydana gelen yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketleri nedeniyle Arhavi ilçesinde 39 bina yıkılırken 1459 bina hasar gördü.

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

2 maddede sitelerde yönetici görevleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "2 maddede sitelerde yönetici görevleri" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aksoy tarafından kuruldu.

bina yöneticisinin görevleri nelerdir Haberi

bina yöneticisinin görevleri nelerdir

Bina yöneticisinin görevleri!

Bina yöneticisi, bilindiği üzere kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetici atanırken kendisiyle yapılan sözleşmede, teminat göstermesi şart edilebiliyor; sözleşmede böyle bir şart olmasa bile, haklı bir sebebin çıkması halinde, kat malikleri kurulu, yöneticiden teminat göstermesini istiyebiliyor. 


Bina yöneticisi seçildikten sonra kişinin kat maliklerine ve anagayrimenkule karşı bazı görevleri oluyor. Bina yöneticisi bu görevleri yerine getirmekle yükümlü oluyor. Bina yöneticisinin yapması gereken işler genel itibari ile 3'e ayrılıyor. Bunlar: Genel yönetim işlerinin görülmesi; Defter tutulması ve belgelerin saklanması ve işletme projesinin yapılması. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer verilyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor;


Yöneticinin görevleri:

1. Genel yönetim işlerinin görülmesi:

Madde 35 – Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtilir;...