16 / 05 / 2024

Bina yöneticisinin toplantı duyurusu

Bina yöneticisinin toplantı duyurusu

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre, kat maliklerinin yılda en az bir kere toplanmaları gerekiyor. Yönetici tarafından yapılan bu toplantıya tüm kat maliklerinin katılması zorunlu oluyor. Bina yöneticisinin toplantı duyurusu nasıl yapılır?

Şirin Bina Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Şirin Bina Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 20 bin  TL sermaye bedeli ile Arif Şirin ve Renan Şirin tarafından kuruldu.

12 maddede site yönetimleri toplantılarında oy hesabı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri toplantılarında oy hesabı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

8 maddede site yönetimleri toplantılarında oylama ve oranları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri toplantılarında oylama ve oranları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

4 maddede site yöneticisinin hak ve sorumlulukları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisinin hak ve sorumlulukları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

3 maddede site yönetim toplantıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetim toplantıları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Toplu yapıya geçmeyen site yöneticisinin sorumluluğu!

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun "Toplu yapıya geçmeyen site yöneticisinin sorumluluğu için hangi hükümlere bakmam lazım? Yani toplu yapıya geçmemiş ancak kat mülkiyeti kanununa göre siteyi yöneten site yöneticisinin sorumluluğunu öğrenmek istiyorum." sorusunu yanıtladı...

Antalya'da son 1 yılda 15 bina yıkıldı!

Antalya'da madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılar yıkılıyor. Son 1 yılda 15 bina yıkıldı, 12 bina kullanılmaması için tuğla ile örüldü, 10 binanın yıkılması amacıyla ise belediyeye haber verildi.

Akdeniz'de 5 ayda 15 metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi tarafından görsel kirliliğe neden olan terk edilmiş harabe halde bulunan yapıların yıkımı sürüyor. Akdeniz'de, geçen 5 ay içinde 15 adet terk edilmiş bina yıkıldı.

Yönetim toplantısında çıkan kararlar iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '72 dairelik bir blokta yönetim toplantısı kararları bildirilmiyor.Yönetim kat maliki değil masrafa katılmıyor.Benim mükerrer ödemem var, icraya verebilir mi?' sorusunu yanıtladı.  

Yozgat'ta kent siluetini bozan iki bina yıkılacak!

Yozgat Eski Belediye Hizmet Binası ve Eski Hükümet Konağı'nın yıkılması için çalışmalara başlandı. Şehir merkezinde çirkin görüntüye neden olan iki riskli bina yıkılacak.

Bahçelievler'de bina yıkımı sırasında çökme meydana geldi!

Bahçelievler'de kontrollü bina yıkımı sırasında çökme yaşandı.

Şehirevleri Yapı Emlak İnşaat Malzemeleri Gıda Bina Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehirevleri Yapı Emlak İnşaat Malzemeleri Gıda Bina Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Bilgili tarafından kuruldu.

CNK Bina Yönetim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CNK Bina Yönetim Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Songül Uğur tarafından kuruldu.

Bina yöneticisinin toplantı duyurusu Haberi

Bina yöneticisinin toplantı duyurusu

Bina yöneticisinin toplantı duyurusu!

Kat maliklerinin bina gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları için en az yılda bir kere ve belirli günlerde toplantılar düzenlemeleri gerekiyor. Bu görev bina yöneticisin görevi oluyor. Kat malikleri yapılan bu toplantılara katılması zorunlu oluyor.


Toplantıya katılamayacak olan kat maliki, önceden durumu bina yöneticisine bildirmesi gerekiyor. Toplantıya katılmayacak olan kat maliki 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri toplantısında kendilerini temsil ettirebiliyor.


Yapılan toplantılarda bina yönetimi toplantı tutanağı tutulması gerekiyor. Bu tutanakta konuşulacak konular, gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve isteklerin açıkça belirtilmiş olması gerekiyor. Bu tutanağı saklamak ise yine apartman yöneticisinin görevi oluyor. 


Kat malikleri genel kurul toplantısına katılım sağlanabilmesi için toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün...