17 / 05 / 2024

Bina yönetiminin oluşturulması

Bina yönetiminin oluşturulması

Anagayrimenkul üzerinde sekiz yada sekizden fazla bölüm bulunuyorsa bina yönetimi oluşturulması zorunlu tutuluyor. Bina yönetiminin oluşturulması ile ilgili esaslara Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor.

Kartal'daki 101 riskli metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi, vatandaşlara ve çevreye risk oluşturan metruk binalar ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu alınan binaların yıkımını gerçekleştirdi. Bölgede bulunan 101 riskli metruk bina yıkıldı.

10 maddede temsilciler kurulunun oluşturulması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "temsilciler kurulunun oluşturulması" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Uğurlu Bina Yönetim Danışmanlık Organizasyon Ve Temizlik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Uğurlu Bina Yönetim Danışmanlık Organizasyon Ve Temizlik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kartal'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Firdevs Çiftçi tarafından kuruldu. 

Duru Ata Grup Danışmanlık Profesyonel Bina Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Duru Ata Grup Danışmanlık Profesyonel Bina Yönetimi Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin    Kılınçarslan tarafından kuruldu. 

Link Home Gayrimenkul Yatırım İnşaat Bina Yönetimi Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Link Home Gayrimenkul Yatırım İnşaat Bina Yönetimi Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Levent Padar ve Seyfettin Sert  Padar ortaklığında kuruldu.

Rize Muradiye'deki 4 katlı bina yıkıldı!

Rize’nin Muradiye Beldesi’nde dere yatağında bulunan 4 katlı bina yıkılıyor. 45 yıl önce arazi yetersizliği nedeniyle derenin üzerine inşa edilen binanın yıkım çalşmaları başladı. 

Bağcılar’daki riskli 2 bina yıkıldı!

Bağcılar’da bir temel kazısı sırasında yan parselde bulunan 2 binanın duvarları çatladı. Çökme riski bulunan 2 bina yıkıldı.

Rize'de çok tartışılan 7 katlı bina yıkılıyor!

Rize'nin Muradiye ilçesindeki çok tartışılan 7 katlı bina yıkılıyor. Sahibinin 'İmar Barışı'ndan yararlanmak için başvuruda bulunduğu dere yatağındaki bina için çalışmalar başladı.

İstanbul'da olası bir depremde 100 bin bina yıkılacak!

Deprem Yüksek Mühendisi Cüneyt Tüzün, olası İstanbul depreminde beklenen hasarlarla ilgili konuştu. Tüzün, "100 bin bina yıkılacak, 100 milyar doları yutacak" ifadesini kullandı.

Meltem Bina Yönetimi'nin unvanı değişti!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) iştiraki Meltem Bina Yönetimi A.Ş. genel kurul sonucu hakkında açıklama yaptı.

Dms Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Dms Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Umut Dermesin tarafından kuruldu. 

Bina yıkımlarında yapılan asbest incelemeleri mecliste!

Bina yıkımlarında asbest yönünden inceleme yapılıp yapılmadığına ve asbestli olduğu saptanan binalar meclis gündeminde taşındı..

Konutta sıkıntı fiyatların yüksek oluşundan!

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, Mipim 2018 Uluslararası Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı’nda 3’ü Başakşehir’de, biri Gaziosmanpaşa’da olmak üzere 4 proje sergilediklerini anlattı. Akbal, konutta sıkıntı arz fazlalığından değil fiyatların yüksek oluşundan kaynaklandığını söyledi. 

Bina yönetiminin oluşturulması Haberi

Bina yönetiminin oluşturulması

Bina yönetiminin oluşturulması!

Taşınmaz üzerinde sekiz veya sekizden daha fazla bağımsız bölüm bulunuyorsa Kat Mülkiyet Kanunu'na göre, bina yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. Bina yönetimi  oluşturulabilmesi çoğunluğun Genel Kurul toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. Bu çağrının belirlenen topantı gününden en az 15 gün önceden yapılması gerekiyor. 


Kat malikleri genel kurul toplantısında, seçilecek olan bina yöneticisi bina içerisinden olabildiği gibi bina dışından da seçilebiliyor. Yönetim içn adaylığını koyan kişiler için kat malikleri oylama yapıyorlar ve oylama sonucunda en çok oyu alan kişi bina yöneticisi olarak atanıyor. 


Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime en az üç kişi atanmışsa "Yönetim Kurulu" unvanına sahip olunuyor. Bina yöneticisi atandıktan sonra kat maliklerine ve binaya karşı görevleri  bulunuyor. Bina yöneticisinin görevleri ile ilgili açıklamalara Kat Mülkiyet Kanunu'nun 35. Maddesinde...