02 / 05 / 2024

Bina yönetiminin seçilmesi

Bina yönetiminin seçilmesi

Bina yönetimi oluşturulması, yönetimin görev ve sorumlulukları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer açıklanıyor. Peki, bina yönetimi seçimi nasıl yapılır?

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesuda Sarı tarafından kuruldu.

12 maddede site yöneticilerinin seçilmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticilerinin seçilmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

İstanbul'da 704 metruk bina yıkıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ve ilçe belediyeleri tarafından başlatılan proje kapsamında 732 bina yıkıldı. İstanbul'da en çok yıkım 158 metruk bina ile Beylikdüzü'nde yapıldı.

Kuruçeşme'de kaçak bina yıkıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Kuruçeşme'de kanuna aykırı bina yıkım kararı alındı. Bina encümen kararına istinaden yıkıldı.

Babacan Port Royal Sefaköy ödeme seçenekleri!

Babacan Holding tarafından hayata geçirilen Babacan Port Royal projesinde daire fiyatları 263 bin 124 TL'den başlıyor. İşte Babacan Port Royal Sefaköy ödeme seçenekleri...

Bursa'daki iki kavşak için 500 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Çelebi Mehmet Bulvarı ile Hüdavendigar Bulvarı için 500 bina yıkıldı.

Konak'ta metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Konak'ın Altay mahallesindeki metruk bina yıkılmayı bekliyor. Konak'taki metruk bina bölge halkını korkutuyor.

Kocaeli Körfez'de 2016'da 35 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi Metruk bina yıkımlarına devam ediyor. 2016 yılında 35 metruk binanın yıkıldığı Körfez'de 62 metruk binanın yıkımı için planlama yapılıyor.

2017 Nef Ataköy ödeme seçenekleri!

İstanbul Ataköy'de hayata geçirilen Nef Ataköy projesi 24 bin 208 metrekare alanda inşa ediliyor. Nef Ataköy projesi Timur Gayrimenkul imzası taşıyor. İşte 2017 Nef Ataköy ödeme seçenekleri...

Ankara Ulus’taki 17 bina yıkıldı!

Ankara Valiliği tarafından OHAL nedeniyle Ulus’taki 17 bina yıkıldı. Binaların yıkımı, kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla yıkıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak!

Ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak. İhale sürecini tamamlayan firmanın, hafta içerisinde çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Uplife Kadıköy ödeme seçenekleri!

22 ve 23 katlı dört blok halinde yükselen Uplife Kadıköy projesinde konut fiyatları 484 bin TL'den başlıyor. İşte Uplife Kadıköy ödeme seçenekleri..

Bina yönetiminin seçilmesi Haberi

Bina yönetiminin seçilmesi

Bina yönetimi seçimi nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre 8 veya daha fazla bölümden oluşan binalarda, apartman yönetimi seçilmesi zorunlu oluyor. 


Bina yöneticiliğini ister apartman içerisinden bir yöneticiye, isterse profesyonel apartman yönetimi hizmetleri  sunan bir firmaya yaptırılması mümkün oluyor. 


Bir binada yönetimin oluşabilmesi için o binada ikamet etmekte olan kat maliklerinin üçte birinin Genel Kurul çağrısı ile toplantı yapması gerekiyor. 


Apartman Yöneticiliği için adaylığını koyan kat malikleri arasından birinin yüzde 51 veya daha fazla oy alması yönetici seçilmesi için yeterli oluyor. Ayrıca 3 kişilik bir yönetim kurulu da seçilebiliyor.


Yönetici:

I - Atanması:

Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız...