29 / 04 / 2024

bina yükseklik planları

bina yükseklik planları

Meclis, bu hafta yüksek binaların inşasının önüne geçilmesini amaçlayan kanun teklifi üzerinde görüşmelerini devam edecek.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Sitedeki değişikliklere bina yönetimi müdahale edilebilir mi?

Kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabiliyor, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebiliyor.

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Rize'de riskli iki bina yıkıldı!

Rize'de daha önce yaşanan sel ve heyelanda hasar gören ve riskli olduğu için tahliye edilen iki katlı bina yıkıldı.

Kayseri'de site ve bina yöneticileri pandemi için toplandı!

Kayseri'de İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında site ve bina yöneticileriyle toplandı.

Giresun'daki selde 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü!

Giresun'da meydana gelen sel sonucu 3'ü Dereli'de, 4'ü Doğankent'te, 10'u Yağlıdere'de olmak üzere 17 bina yıkıldı, bu üç ilçede toplamda 361 bina hasar gördü.

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesuda Sarı tarafından kuruldu.

Enka Grup Profesyonel Bina Yönetimi Danışmanlık Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Grup Profesyonel Bina Yönetimi Danışmanlık Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Eş tarafından kuruldu.

Ataşehir'deki İller Bankası arazisinde yükseklik 20'den 9'a düşürüldü!

İstanbul Ataşehir’deki İller Bankası arazisine 20 katlı konutlar yapılmasının önünü açan plan değişikliğinin iptal edilmesinden 4 yıl sonra yükseklik 9 kata düşürüldü ve yeni plan hazırlandı...

Büyük İstanbul depremi senaryosu: 47 bin bina yıkılacak!

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, büyük İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Kadıoğlu, "Yeni senaryoya göre 47 bin bina yıkılması öngörülüyor. Afet olmadan önce 47 bin bina yıkılıp yeniden yapılmalı" dedi...

Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı!

Türkiye'de son dönemde peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı...

Değerli konut vergisi ve bina yüksekliklerinde önemli değişiklik!

Resmi Gazete'de, İmar Kanunu'nda yapılan değişiklikler yayımlandı. Yapılan değişikliklere göre bina yüksekliklerine sınır getiridi ...

bina yükseklik planları Haberi

bina yükseklik planları

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklif üzerindeki müzakereler devam edecek.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; teklife göre, imar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenmesi yapılamayacak. İmar planları ile imar planlarına göre yapılan arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davalar, ivedi yargılama usulüne tabi tutulacak. 

-Büyükşehir belediyesi sınırlarının il sınırı olması nedeniyle mahalleye dönüşen ve nüfusu 5 binin altında kalan bölgelerin, kırsal yerleşim özelliğinin devam edip etmediğine büyükşehir belediye meclisi tarafından verilecek. 

-Deprem riskine karşı ileri tasarım yöntemleri ve teknolojileri  geliştirilen binaların projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik çerçevesinde yeterli uzmanlığı haiz mühendislerin gözetiminde olacak. 

-Köylerde ve mezralarda yapılacak konut ve yapıların projeleri valilik tarafından onaylanacak, ardından muhtarlığa...