28 / 04 / 2024

Binalara İlişkin Genel Yangın Güvenliği Hükümleri

Binalara İlişkin Genel Yangın Güvenliği Hükümleri

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, 19 Aralık 2007 tarihinde 26735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yangınların en aza indirilmesini amaçlayan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri...

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte yönetmelikte yer alan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri bu haberde...

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Sigortacılık ile Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik!

Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Yeni Koronavirüs (covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Gökhan Yıldız, Kiler GYO Genel Müdürü oldu!

Kiler GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında şirket Genel Müdürlük görevine Gökhan Yıldız atandı.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31457 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Konut GYO'nun genel kurul sonuçları tescil edildi!

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılına ait, 25 Mart 2021 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısına İlişkin Toplantı tutanağı ve E-hazirun cetveli yayınlandı.

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile şantiye şeflerinin aynı anda sadece bir yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilmesi planlanıyor.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dait Tebliğde Değişiklik yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalara İlişkin Genel Yangın Güvenliği Hükümleri Haberi

Binalara İlişkin Genel Yangın Güvenliği Hükümleri

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, 19 Aralık 2007 tarihinde 26735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, tasarımı, yapımı, işletimi, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların en aza indirilmesini ve herhangi bir şekilde çıkabilecek yangının can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlamak üzere, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirlerin, organizasyonun, eğitimin ve denetimin usul ve esaslarını belirliyor.


Bu Yönetmelik;

a) Ülkedeki her türlü yapı, bina, tesis ile açık ve kapalı alan işletmelerinde alınacak yangın önleme ve söndürme tedbirlerini,

b) Yangının, ısı, duman, zehirleyici gaz, boğucu gaz ve panik sebebiyle can ve mal güvenliği bakımından yol açabileceği tehlikeleri en aza indirebilmek için, yapı, bina, tesis ve işletmelerin tasarım, yapım, kullanım,...