25 / 07 / 2024

binalara kot alınırken dikkat edilmesi gerekenler

binalara kot alınırken dikkat edilmesi gerekenler

Kot nedir; İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor. Peki,binalara kot nasıl verilir?

22 ayar 10 gram altın bilezik alış satış fiyatı hesaplandı! Aradaki fark şaşırttı! Bilezik alırken kandırılmayın!

Altın alış ve satış fiyatı farklılık gösteriyor. 24 ayar bir gram altın 2 bin 459 liradan alınırken, 2 bin 499 liradan satılıyor. Gram altında alış satış farkı 50 TL iken 22 ayar 10 gram altın bilezikte alış satış fiyatı ne kadar?  22 ayar 10 gram altın bilezik alış satış fiyatı hesaplandı!

22 ayar 10 gram bilezikte alış satış fiyatı hesaplandı! İşte alış satış farkı! Bilezik bozdururken dolandırılmayın!

Altın fiyatlarının alış ve satış fiyatı farklılık gösteriyor. Bir gram altın 2473 liradan alınırken, 2516 liradan satılıyor. Peki  22 ayar 10 gram bileziğin alış satış fiyatı ne kadar? Bilezik almak isteyen ne kadar ödeyecek, satmak isteyenlere ne kadar ödenecek? İşte o hesaplama...

200 TL ile 2009'da 4,83 gram altın alınırken, 2024'te 0,08 gram altın alınabiliyor!

Yüksek enflasyon ortamında fiyatlar sürekli olarak artış gösterirken, 200 TL de resmen pula döndü. Ekonomi Dünyası X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 200 TL ile 2009 yılında ve 2024 yılında ne kadar altın, dolar ve Euro alınabileceğini paylaştı.

1,8 milyon liraya Togg T10X alınır mı?

Dövizdeki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle otomotiv markaları Mart ayı başında fiyatlarına zam yaptı. Vatandaşlar otomobil fiyatlarını araştırırken, Dolu Batarya X sosyal medya hesabından 1,8 milyon liraya Togg T10X alınır mı? diye sordu ve cevabını verdi.

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

2003'te asgari ücretle 25 cumhuriyet altını alınırken, bakın şimdi kaç tane alınıyor?

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2003'te yıllık geliriyle 25,4 cumhuriyet altını alabilirken, 2023'te bu 9,5 altına düştü. Peki asgari ücretin cumhuriyet altını karşısında en değerli olduğu yıl hangi yıldı? 

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Merkez Bankası resmen duyurdu! 1 dolar tam olarak bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar hemen gardınızı alın

Bugün Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Karar öncesi gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar ne kadar olacak sorusu araştırılırken Merkez Bankası resmen duyurdu! 1 dolar tam olarak bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar hemen gardınızı alın...

Gram altının 1.500 TL olacağı tarih kesinkes belli oldu! Bu tarih görenlerin aklını başından aldı! Hemen gardınızı alın!

Altın fiyatlarındaki yükseliş piyasaların hareketlenmesini sağladı. Gram altın 2022 yılını 1.100 TL'den kapatırken, gram altının 1.500 TL olacağı tarih kesinkes belli oldu. Bu tarih görenlerin aklını başından aldı! Hemen gardınızı alın!

Milli Piyango bileti kaç TL? Milli Piyango bileti nereden alınır?

Yılbaşına yaklaşırken vatandaşlar, “Milli Piyango bileti kaç TL? Milli Piyango bileti nereden alınır?” sorularını soruyor. İşte detaylar!

Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?

Emekli promosyon konusu gündemde yer alırken vatandaşlar bu konu bağlamında “Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?” sorusuna da yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

binalara kot alınırken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

binalara kot alınırken dikkat edilmesi gerekenler

Binalara kot nasıl verilir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan  bina kenarı hizasındaki tretuvar  seviyesinden kot veriliyor.  Tretuvar seviyesi, yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor. 

Kaplaması yapılmış yollarda mevcut yol kotları, yapılmamış yollarda ise yol profili ile belirlenen kırmızı kotlar esas kabul ediliyor.Yapılara kot verilmesinin şartları neler? Peki,binalara kot nasıl verilir?


Henüz tretuvarı bitmemiş ve kırmızı kotu tespit edilmemiş olan yollarda bu tespit işi ilgilisinin müracaatı üzerine yolun profilinin çıkarılıp yola ilişkin kırmızı çizginin geçirilerek onayının yapılması işi ilgili Belediye Başkanlığı’nca 30 gün içinde yapılır.


Kot alınan yola olan mesafesi (6.00) m.’yi aşan ayrık nizam binalarda kot bina ön cephesi tabii zemin ortalamasından alınıyor.Yola göre yüksek olan parsellerde, tabii zemin kotu, o parseller için...