03 / 05 / 2024

binalara kot alma

binalara kot alma

Kot nedir; İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor. Peki,binalara kot nasıl verilir?

Binalarda kot nedir?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye kot deniyor. Peki binalarda kot nedir? Binalara kot nasıl verilir? İşte tüm merak edilenler...

Binalara kot nasıl verilir 2017?

İmar yönetmeliğine göre parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilebiliyor. Peki, binalara kot nasıl verilir 2017?

Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017!

Binalara enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belgenin ne zamana kadar alınması gerekiyor? İşte enerji kimlik belgesi alma süresi 2017..

Kula Belediyesi yeni hastane için kot çalışmalarına başladı!

Kula Belediyesi yeni hastane yeri için çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığına yeni hastane yerinin tahsisinin gerçekleşmesinin ardından, hastane yerim kot alma çalışmaları Kula Belediyesi tarafından yürütülüyor.

Plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Plansız alanlarda yapılacak yapıların, ön ve yol kenarına rastlayan yan bahçe mesafelerini minumum 5 metre olabiliyor. Arka bahçe mesafesi bina yüksekliğinden az olamıyor. Peki, plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Tapu müdürlüğünden randevu alma!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılacak işlemler öncesinde, tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu müdürlüğünden randevu alma adımları nelerdir?

Evinizi İdilia'dan alma fırsatını kaçırmayın!

Sur Yapı İdilia projesinde 5 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Projede daireler 226 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Evinizi İdilia'dan alma fırsatını kaçırmayın...

Öncelikle satın alma hakkı dilekçesi!

Herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına, öncelikle satın alma hakkı deniyor. Bu hak, bir dilekçe ile mahkemeye başvurulması halinde kullanılabiliyor. İşte öncelikle satın alma hakkı dilekçesi...

Öncelikle satın alma hakkı nasıl kullanılır?

Öncelikle satın alma hakkı, herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına deniyor. Peki, önalım hakkı veya şufa hakkı olarak da bilinen öncelikle satın alma hakkı nasıl kullanılır?

Milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak satışı için kişilerin dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortasının amacı, olası bir depremden sonra meydana gelen zararın daha hızlı bir şekilde kaldırılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılmaz?

Enerji nakil hatlarının binalara getirilmesi UEDAŞ'a ait!

İnegöl Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, EPDK'nın aldığı kararla 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren enerji nakil hatlarının binalara getirilmesi işleminin tamamen UEDAŞ'a ait olacağını belirtti.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Ermenek'teki ailelere birer ev alma kararı aldık!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ermenek’te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi.

binalara kot alma Haberi

binalara kot alma

Binalara kot nasıl verilir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan  bina kenarı hizasındaki tretuvar  seviyesinden kot veriliyor.  Tretuvar seviyesi, yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor. 

Kaplaması yapılmış yollarda mevcut yol kotları, yapılmamış yollarda ise yol profili ile belirlenen kırmızı kotlar esas kabul ediliyor.Yapılara kot verilmesinin şartları neler? Peki,binalara kot nasıl verilir?


Henüz tretuvarı bitmemiş ve kırmızı kotu tespit edilmemiş olan yollarda bu tespit işi ilgilisinin müracaatı üzerine yolun profilinin çıkarılıp yola ilişkin kırmızı çizginin geçirilerek onayının yapılması işi ilgili Belediye Başkanlığı’nca 30 gün içinde yapılır.


Kot alınan yola olan mesafesi (6.00) m.’yi aşan ayrık nizam binalarda kot bina ön cephesi tabii zemin ortalamasından alınıyor.Yola göre yüksek olan parsellerde, tabii zemin kotu, o parseller için...