29 / 04 / 2024

Binalara numara verilmesi

Binalara numara verilmesi

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor. İşte belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri...

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Ahmet Ercan üzerine basa basa konuştu! Altında fırın, pastane, pizzacı olan binalara şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran depremlerin ardından uzmanlardan peş peşe gelen uyarıları bir yenisi eklendi. Prof. Dr Ahmet Ercan, altında fırın, pastane ve pizzacı bulunan binalara çok önemli uyarıda bulundu.

İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilgi artıyor!

Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra, İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilginin arttığını söyleyerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası!

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası gündeme geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Bir Numara Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bir Numara Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 1 milyon  TL sermaye bedeli  ile Özgür Demirci tarafından kuruldu.

Depreme dayanıklı yapılar öncelikli olmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınladı. Küçükoğlu mesajında depreme dayanıklı binalara öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Beş Numara Antikacılık Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beş Numara Antikacılık Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüsnü Gürüz tarafından kuruldu.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı...

Binalara numara verilmesi Haberi

Binalara numara verilmesi

Belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri!

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor.


Yönetmeliğe göre, bu sokakların adları ihtiyar heyetinin kararı  ve mülki idare amirinin onayı ile tespit edilebiliyor. Peki, belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri nasıl yapılır?

             

Binalara numara verilmesi

MADDE 42 – (1) Belediye teşkilatı bulunmayan yerlerde binalara aşağıdaki esaslara göre numara verilir.

             

a) Özel bir ad verilmiş sokak bulunmayan yerlerde, o yeri şehir veya kasabaya bağlayan yolun giriş kısmından başlanarak, uygun bir sıra takip edilmek suretiyle bütün binalara "1" den itibaren ardışık ve bağımsız numaralar verilir. 

             

b) Binaların yer yer kümelenmiş olmaları durumda, giriş kısmından itibaren...