17 / 05 / 2024

binalarda asbest tehlikesi

binalarda asbest tehlikesi

Zehirli mineral asbest için İngiltere ve Hollanda’nın aldığı önlemler Türkiye’yeye de geldi. Daha önce piyasaya arzı yasaklanan asbestin, binaların yıkımı sırasında havaya karışmaması için de gereki önlemler alınacak. 

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde büyük tehlike!

Asbest Söküm Uzmanları Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre;  İstanbul'da bulunan binalar akciğer kanserine kadar yol açabilen asbest tehlikesi ile karşı karşıya. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için korkunç iddia!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili uzmanlardan korkutan iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; belediyeler, binalarda asbest ölçümünü yeteri kadar yapmadı ve asbest için formalite rapor hazırladı.

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Dönüşümde 'asbest' tehlikesi!

Türkiye’de kentsel dönüşümün en büyük sorunu haline gelen asbest, birçok teklikeye neden oluyor. Uzmanlara göre, Türkiye’de asbest barındıran bina sayısının oldukça fazla.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Mersin'de asbestli binalarda çalışma başladı!

Mersin Yenişehir Belediyesi, ilçe genelinde asbest olan binalarda söküm çalışmalarına başladı.

Deprem sonrası Malatya'da 'asbest' tehlikesi!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor. Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten çalışmaların devam ettiği bölgede asbest' tehlikesine karşı uyarılarda bulundu...

İşte binanızın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren cihaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından binanın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren bir cihaz tasarlandı. Elazığ’daki depremden sonra ekipler hem arama kurtarma hem de enkaz kaldırma çalışmalarında kullanıyor. Cihaz binalarda çökme riskinin olup olmadığını kontrol ediyor.

Kentsel dönüşümde asbest tehlikesi!

Kentsel dönüşüm sürecinde asbest uzaklaştırılmadan ve hafriyat tozlarına karşı gerekli önlemler alınmadan yıkıma başlanılmaması gerekiyor. Asbest solumak birçok iç hastalığına neden olabiliyor.

binalarda asbest tehlikesi Haberi

binalarda asbest tehlikesi

Belediyeler, yıkılacak binalarda kansere yol açan asbestin temizlenmesi şartını getirdiler. Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere karşı son derece dayanıklı bir mineral olarak bilinen asbest liflerinin solunması, akciğer kanseri, mezotelyoma ve asbestozis gibi ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. 

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre asbest, gösterdiği izolasyon özelliği nedeniyle sihirli mineral olarak biliniyor ve çok uzun yıllardır inşaat, gemi, otomotiv, tekstil, marley, içme suyu borusu, levha, kazan, boru kaplamaları, fren ve debriyaj balatası, conta ve asbestli iplik gibi malzemelerin üretiminde kullanılıyor.

YIKIM SIRASINDA BULAŞIYOR

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç, işçilerin asbest liflerine önlem almadan maruz kalması halinde zarar gördüğünü belirterek , “Solunan lifler akciğerlerde birikir ve zarar verir, böylece akciğerde zedelenmeler başlar. Asbeste maruz kalınması sonucunda asbestoz, malign mezotelyoma...