06 / 05 / 2024

binalarda eerji tasarru nasıl sağlanır

binalarda eerji tasarru nasıl sağlanır

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Binalarda risk tespiti test fiyatları ne kadar? 

Binasında risk tespiti yaptırmak isteyen ev sahipleri, hasar tespiti yapan kurumları araştırıyor. Peki Elazığ depremi sonrasında gündeme gelen binalarda risk tespiti maliyeti ne kadar? İşte binalarda risk tespiti yapmanın maliyeti...

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Depremi en çok çürük binalarda yaşayanlar hissetti!

Elazığ Sivrice’de yaşanan depremin yıkıcı etkisini en çok müteahhitlerin yaptığı çürük binalarda yaşayanlar hissetti. 6 katlı Mavigöl Apartmanı sarsıntının ilk saniyelerinde toz yığınına döndü.

Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda kiralama bile yapılamayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda; 1 Ocak 2020'den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak" şeklinde konuştu.

Riskli binalarda tedirgin yaşamlar!

İstanbul'da meydana gelen 5.8’lik depremin sonrasında riskli görülerek hakkında boşaltma kararı verilen binalarda hâlâ yaşam sürüyor. Her an yıkılabilecek bu binalarda oturmaya devam edenler tedirgin...

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

Eski binalarda oturanlar ev arayışında!

Deprem sonrası kiralık ve yeni ev arayışları arttı. özellikle Avrupa Yakası'nda eski binalarda oturan birçok kişi yeni ev arayışına başladı.

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Maltepe'deki riskli binalarda tehlikeli yaşam!

21 kişinin hayatını kaybettiği Kartal'da çöken binanın bölgesinde bulunan binalarda oturanlar benzer bir kaderi paylaşmamak için tedbir almaya başladı.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

binalarda eerji tasarru nasıl sağlanır Haberi

binalarda eerji tasarru nasıl sağlanır

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turgay Şarlı. iklim değişikliği ve enerji güvenliği ihtiyacı gibi nedenlerin, daha az enerji tüketilmesi yönünde bir beklentiye neden olduğunu söyleyerek, "Yapı sektörü de bu beklentinin farkında. Bugün birçok ülkede iki inşaat şirketinden biri 'yeşil bina' konusuna odaklanmış durumda' diye konuştu. 

ThyssenKrupp tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2050 yılına dek şehirlerde yaşayan nüfus yüzde 60 artışla 6 milyarın üstüne çıkacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde, şehirlerin büyümesi sürerken, bina başına tüketilen enerji de bugüne kıyasla yüzde 10-20 artış kaydedecek. 


ASANSÖRDEN ELEKTRİK ÜRETİYORLAR 

Bina içinde elektrik üretebilen tek cihazın asansör olduğunu ifade eden Turgay Şarlı, "Nevv York'taki One World...