08 / 05 / 2024

binalarda enerji sınıflandırması

binalarda enerji sınıflandırması

Artık beyaz eşyalar gibi binalar da enerji sınıflarına ayrılıyor. Enerji Kimlik Belgesine (EKB) sahip binalar hem enerji masrafını düşürerek binanın değerini artırıyor hem de doğayı koruyor...

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

Türkiye’de yoksulluk sınırı 50 bin TL’yi geçti!

BES/AR araştırmasına göre, açlık sınırı 17 bin 215 liraya, yoksulluk sınırı 50 bin 750 liraya yükseldi. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti günlük 573 TL’yi buldu.

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Eylül'de açlık sınırı 14 bin 542 TL, yoksulluk sınırı 41 bin 651 TL oldu! Son dakika! 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının eylül ayı sonuçları tek tek açıklandı. İşte o rakamlar ve fiyatlarda yaşanan artışlar...

Sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip Bosch KGP76AIC0N Serie 8 Alttan Donduruculu Buzdolabı’nın fiyatı belli oldu!

Bosch, sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip buzdolabını görücüye çıkardı. 10 yıl kompresör garantisi veren Bosch, buzdolabının tüm teknik özelliklerini paylaştı.

Vestel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla satışta!

Vestel, evine solo fırın almak isteyenlere özel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın’ı peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıkardı. Resmi internet sitesinden solo fırını görücüye çıkaran Vestel, fırına ilişkin tüm detayları da paylaştı.

MediaMarkt, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa çıkardı!

Gündelik hayatı kolaylaştıran beyaz eşyaların başında gelen bulaşık makineleri, zaman yönetimi konusunda her zaman avantaj sağlıyor. MediaMarkt’ta bu kapsamda, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa sundu.

MediaMarkt’ta Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi 9 taksit imkânıyla satışa sunuldu!

Evlerin yeni olmazsa olmaz beyaz eşya ürünü haline gelen kurutma makinesi, artık özellik her ev kadınlarının hayallerini süslüyor. MediaMarkt, piyasaya iddialı bir giriş yapan Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi’ni 9 taksit imkânıyla satışa sundu.

Birleşik Kamu-İş açıkladı: Açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı 31 bin 152 TL'ye yükseldi! 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs 2023 verilerine göre, açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 31 bin 152 TL'ye yükseldi. İşte kalem kalem hesaplanan o rakamlar...

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

TÜRK-İŞ 2023 Nisan ayı yoksulluk sınırı açıklandı!

TÜRK-İŞ tarafından 2023 Nisan ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın sonuçları açıklandı.

Samsung VC07R302MVP 750 W 3A Enerji Sınıfı Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? 

Samsung elektrikli süpürge gelişmiş motor gücü sayesinde minimum enerji harcayarak maksimum güçte çalışır. 5 kademeli filtre sistemi ve 3 farklı çıkarılabilir aparatıyla temizlik işlemini gerçekleştirir. 

binalarda enerji sınıflandırması Haberi

binalarda enerji sınıflandırması

Artık beyaz eşyalar gibi binalar da enerji sınıflarına ayrılıyor. Enerji Kimlik Belgesine (EKB) sahip binalar hem enerji masrafını düşürerek binanın değerini artırıyor hem de doğayı koruyor.



Ülkemizde enerjinin yüzde 40 civarı sanayide, yüzde 20’si ulaştırmada, kalan yüzde 35’i (bazı kaynaklara göre bu rakam 40’a çıkıyor) binalarda kullanılıyor. Binalardaki enerji tüketimine baktığımızda ise, yüzde 65’inin ısıtma, soğutma, havalandırma, yüzde 20’sinin de aydınlatma amaçlı kullanıldığını görüyoruz. Bu rakamlar, enerjimizin önemli kısmının ısıtma, soğutma, aydınlatma gibi kişisel kullanıma harcandığını açığa çıkarıyor. O halde bu kalemlerdeki tüketimi azaltmamız gerekiyor. İşte tam da bu noktada, ülkemizdeki binaların enerji tüketimini azaltmak için birtakım yöntemler geliştiriliyor. Enerji Kimlik Belgesi uygulaması bu yöntemler içinde en kapsamlı olanı.


Enerji Kimlik Belgesi (EKB), konut, ticari ve endüstriyel olmak üzere, 50 m2’nin...