02 / 05 / 2024

binalarda ısı ölçer zorunluluğu

binalarda ısı ölçer zorunluluğu

Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında getirilen bir zorunluluk olarak biliniyor. Ancak kanun kapsamında ceza ile ilgili bir hüküm yer almıyor...

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

Ehliyeti olanlar için son dakika uyarısı! Eğer şimdi bunu yapmazsanız idari para cezası kesilecek!

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Eski tip sürücü belgesine sahip vatandaşlar eğer resmi olarak belirlenen tarihe kadar yenileme işlemini yapmazlarsa para cezası kesilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Motorinde büyük kriz kapıda! Stok yapmaya başladılar, vanalar kısılırsa olacaklar korkunç

Türkiye'nin motorin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığı Rusya, yaptırımlar nedeniyle zorda. OilX Kıdemli Analisti Neil Crosby, Rusya'nın ilerleyen aylarda üretiminin daha da düşeceğini söylüyor.

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  500 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Yıldız ve Yakup Yıldız tarafından kuruldu.

Sözüer Dalgıçlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sözüer Dalgıçlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ayşegül Sözüer tarafından kuruldu.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

TOKİ Samsun 19 Mayıs 297 konut ihalesi 29 Eylül'de!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Pendik Sülüntepe'deki tapu sorunu çözüldü!

Sülüntepe Mahallesi ‘806 parsel’deki 75 adet gecekondunun tapu sorunu çözüöe kavuştu. Belediye Başkanı Ahmet Cin’in girişimleriyle Milli Emlak Müdürlüğünden devralınan parselin hak sahiplerine satışı başladı. 

Kılıçer Proje İnşaat Teksil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçer Proje İnşaat Teksil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Kılıçer tarafından kuruldu. 

binalarda ısı ölçer zorunluluğu Haberi

binalarda ısı ölçer zorunluluğu


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu!


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu 2 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile ısı pay ölçer kullanımı merkezi sistem ile ısınan binalar için uygulanıyor.


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu var ancak bu zorunluluk herhangi bir cezayı da beraberinde getirmiyor. Merkezi sistemle ısınan binaların ısı pay ölçer sistemine geçmediği takdirde ceza uygulanacak konusunu bu işi yapan firmalar ortaya atıyor. Halbuki kanun kapsamında herhangi bir cezasının bulunmadığı görülüyor.


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında getirilen bir zorunluluk olarak biliniyor. Ancak kanun kapsamında ceza ile ilgili bir hüküm bulunmuyor. Kanun yalnız şikayete bağlı bir durumdan dolayı sulh hukuk mahkemelerine başvurulabileceğini söylüyor. Örneğin merkezi sistem ile ısınan bir binada oturduğunuzu farz edelim. Yönetim ısı pay ölçer sistemini...