05 / 05 / 2024

binalarda kamera zorunlu mu

binalarda kamera zorunlu mu

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni yapılacak olan 3 kat ve üzeri binalardan, yeni ruhsat alacak işletmelerden kamera sistemi kurulması istenecek.

Bu binalarda oturanlar aman dikkat! 1 Ocak’tan sonra resmen zorunlu olacak!

Yılbaşından sonra pek çok yenilik geliyor. Bazı yapılar içinde karar verildi. 1 Ocak’tan sonra zorunlu hale gelecek. İşte detaylar!

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Yeni yapılacak binalar için zorunlu oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "Binalarda yağmur suyu toplama sistemini zorunlu hale getirdik" dedi.

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Yeni yapılacak binalarda zorunlu oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal su kaynaklarının korunması için, 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sisteminin zorunlu yapıldığını duyurdu.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

Su yalıtımının zorunlu tutulmasını, binaların ömrünü uzatacak!

Resmi Gazete’de 29 Ekim’de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelikle ilgili Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, su yalıtımının zorunlu tutulmasını çok olumlu bulduklarını dile getirdi.

Binalarda su yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda su yalıtımı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, binalarda su yalıtımı zorunlu mu? Su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu geldi!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelik gereğince, yeni binalarda su yalıtımının yapılması zorunlu oldu..

Yeni binalarda enerji kimlik belgesi!

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliği gereğince 2 Mayıs itibari ile eski binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu oluyor. Peki, yeni binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu nedir?

binalarda kamera zorunlu mu Haberi

binalarda kamera zorunlu mu

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni yapılacak olan 3 kat ve üzeri binalardan, yeni ruhsat alacak işletmelerden kamera sistemi kurulması istenecek. 


Tarsus Belediye Meclis üyeleri, Ekim ayında yaptıkları toplantıda, 2017 yılında yapılacak 3 katlı ve üzeri binalarda ve yeni açılacak işyerlerinde güvenlik kamerası istenmesi için oy birliği ile karar verdi. 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konu ile ilgili yönetmelik hazırlandığını söyledi. Başkan Can, "Meclisi'nin Eylül 2016 tarih ve 2016/8-1(66) nolu kararıyla, kuvvetli ve zayıf akım elektrik tesisat projelerine ilave olarak 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren inşaat ruhsatı alacak 3 kat ve üzeri inşaatlar ile yeni işletme ruhsatı alacak iş yerleri için güvenlik amaçlı kamera sistem projelerinin de standartlara uygun olarak projelendirilip eklenmesi ve inşaatlar ile iş yerlerinde uygulanması...