05 / 05 / 2024

binalarda nervürlü çubuk

binalarda nervürlü çubuk

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Audi Q5 Ağustos fiyatları ne kadar? Hem lüks hem spor SUV! İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Audi Q5, yüksek hava girişleri ve dikey nervürlü bir görünüme sahip düz, geniş, sekizgen radyatör koruyucu ızgarasıyla görünümüne güç katıyor. Peki Audi Q5 Ağustos fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden satılık 96 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara ili, Pursaklar, Keçiören, Akyurt, Kahramankazan, Çubuk, Altındağ, Mamak, Kalecik ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 96 gayrimenkulü satıyor...

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebi TBMM'de!

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Ankara Çubuk'ta 9.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara Çubuk'ta yer alan arsayı 9 milyon 590 bin TL bedelle satışa çıkardı.

1 Ocak'tan sonra tapu müdürlüklerinde yığılma yaşanabilir!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağını hatırlatan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, 1 Ocak'tan itibaren tapu müdürlüklerinde bir yığılma yaşanabileceğini söyledi.

Ankara Çubuk'ta 9.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara Çubuk'ta yer alan arsayı 9 milyon 590 bin lira bedelle satışa çıkardı.

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

Çubuk itfaiye binası hizmete açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk ilçesinde inşa edilen itfaiye binası hizmete açıldı. Her türlü olayda can ve mal kaybını engellemek için çalışmalar gerçekleşiyor.

Ankara Defterdarlığı'ndan 37 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Ankara Defterdarlığı Hitit Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü Çubuk ve Keçiören İlçeleri'ndeki 4 arsayı ihale ile satıyor. İhale 25 Temmuz'da gerçekleşecek...

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

binalarda nervürlü çubuk Haberi

binalarda nervürlü çubuk

AFAD’ın Elazığ'daki hasar tespit çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depreminden sonra Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta incelemeye alınan 22 bin 991 binadan 496'sının yıkıldığı, 5 bin 401'inin ağır, 616'sının orta ve 7 bin 960'ının az hasarlı olduğu tespit edildiği belirtildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, binalarda kullanılan betonun kalitesizliği ve inşaat kumu ise en çok konuşulan konu oldu. Bir binanın sağlamlığını betonla birlikte belirleyen diğer önemli unsur ise inşaat çeliği olduğu belirtiliyor. Kaliteli inşaat çeliği binaların dayanıklılığını artırıyor.

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ depremine farklı bir açıdan yaklaşarak binalardaki demir kalitesini vurguladı.

‘ÇELİK İSKELET, BİNA ET’

MEhmet Veysel Yayan, “Çeliği insan vücudundaki iskelet yapısı ve betonu iskeleti saran et gibi düşünürsek, bunlardan...