12 / 05 / 2024

binalarda renk

binalarda renk

Yalnızca büyükşehir belediyelerinde bulunan estetik komisyonlar, artık ilçelerde de kurulacak. Komisyonlar, binalarda dış cephe ve renklerin bütünlüğünü sağlayacak. Dış cephelerin estetik bir görüntü oluşturması için binalara 'mimari' kurallar da koyabile

Binalarda jeofizik yöntemler kullanılmalı!

Jeofizik Mühendisler Odası Şube Başkanı Erdem Orhun Kuybulu, yeni yapılan binalarda mutlaka jeofizik yöntemlerin kullanılması gerektiğini söyledi.

Eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge oluyor. Peki, eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl a

Depreme dayanıklı binalarda su yalıtımı mutlaka yapılmalı!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu depreme dayanıklı binalarda yaşamak için binaların su yalıtımı mutlaka yapılmalı. Aksi takdirde binalar 10 yılda taşıma kapasitesinin yarısını kaybediyor” dedi.

Turgay Şarlı: Binalarda enerji tasarrufu asansörde geçiyor!

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Binalarda enerji tasarrufuna giden yol asansörlerden geçiyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Renk Gayrimenkul Coldwell Banker bünyesine katıldı!

Çayyolu'ndaki bir gayrimenkul firmasının verdiği davette renkli görüntüler yaşandı. 16 yıldır villa-konut satışıyla ilgilenen Renk Gayrimenkul, dünyanın 1 numaralı markası Coldwell Banker'in bünyesine katılışını partiyle kutladı.

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Coldwell Banker Türkiye Renk Ofisi Ankara Çayyolu'nda açıldı!

Ankara'nın caddelerinin Gayrimenkulün Yıldızları Coldwell Banker Türkiye ofisleri ve genel müdürlük çalışanları ile maviye boyandı. Ankara Çayyolu'nda Coldwell Banker Renk Ofisinin açılışı gerçekleşti.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

binalarda renk Haberi

binalarda renk
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı ve 8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile belediyeler, dış cephelerin estetik bir görüntü oluşturması için binalara 'mimari' kurallar da koyabilecek. Yönetmelikten önce yalnızca büyükşehir belediyelerinde kurulabilen estetik komisyonlar, artık ilçe belediyelerinde de kurulabilecek.

Böylece, belediyeler meclis kararı alarak uygun gördüğü yerlerde yapıların estetiği, rengi, çatı ve cephe kaplaması ile ilgili kurallar getirmeye, yapıların inşasında yöresel malzeme kullanılmasına ve yöresel mimarinin dikkate alınmasına ilişkin zorunluluk getirmeye yetkili olacak. Mimari estetik kurulun kararlarına uymayan binalara ruhsat da verilmeyecek. Ruhsat veren ilgili idare bünyesinde kurulan mimari estetik komisyonu, yapıların veya onaylı mimari projelerin özgün fikir ifade edip etmediğine karar vermeye de yetkili olacak.

Genelge gönderilecek
Komisyonlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın imzasıyla...