21 / 05 / 2024

binalarda yapı kalitesi nasıl ölçülür

binalarda yapı kalitesi nasıl ölçülür

2020'de İzmir ve Elazığ depremleri başta olmak üzere birçok deprem yaşandı. Deprem gerçeği karşısında alınması gereken önlemlerin başında da yapı kalitesinin yanı sıra nitelikli binaların inşa edilmesi geliyor.

Binalarda yapılan tadilat hataları, ölüme götürüyor: Bir delik bile açılmaması gereken kolonlar kesiliyor!

İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer binalarda gerçekleştirilen ölümcül tadilat hataları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında mega kent İstanbul'da kendiliğinden çöken binalar olduğunu anımsatan Süer, kritik uyarılar da yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin ölümüne neden olan binalarda yapılan hataların tekrarlanması endişe veriyor. Uzmanlar, yeni binalarında korkutan örneklere sahip olduğunu ileri sürdü. 

Sağlam yapı kalitesi ile Kia Sorento uygun fiyatla satışta! İşte 10 Nisan 2023 fiyat listesi

Sağlam yapı kalitesi: Kia, yüksek kaliteli araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir ve Sorento da bir istisna değildir. Günlük kullanım taleplerine dayanacak şekilde üretilmiştir ve çeşitli koşullarda test edilmiştir.

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Yeni yapılacak binalarda zorunlu oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal su kaynaklarının korunması için, 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sisteminin zorunlu yapıldığını duyurdu.

Altan Elmas: 1999'dan sonra inşa edilen binalarda büyük hasarlar yok!

Bugün gerçekleşen RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda konuşan KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 1999 yılı sonrasında inşa edilen binalarda yapısal problem olmadığını dile getirdi.

Binalarda deprem testi nasıl yapılmalı? 

Deprem endişesi ile yaşayan vatandaşlar, oturdukları binaların nasıl test edileceğini merak ediyor.  İnşaat Mühendisi Ümit Akın, binalarda yapılacak deprem testinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik mahkemeye takıldı!

Türkiye’de inşaat sektörü, yapı kalitesi, kentsel dönüşüm politikasıyla önemli hale gelirken, inşaat işleyişine ilişkin bir yasa değişikliği, mahkemeye takıldı...

binalarda yapı kalitesi nasıl ölçülür Haberi

binalarda yapı kalitesi nasıl ölçülür

Türkiye coğrafi özellikleri açısından deprem kuşağında olan bir ülke. Bu gerçek karşısında acil alınması gereken önlemler arasında birinci sırada, depreme karşı istenen performans seviyesini karşılayamayan binaların mümkün olduğunca yapısal olarak güçlendirilmesi ve nitelikli binaların fazlalaşması var. Ayrıca binayı yapanlar kadar içinde oturan ya da oturacak olan kişilerin de yapıyı ayakta tutan yapısal elemanlar hakkında bilinçli olması gerekli.

"Binalarda sağlamlık için nitelikli malzeme çok önemli"

Hayatımızın her anında doğal afet ile karşılaşacağımızın bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini dile getiren Baumit Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer,"Büyük çaplı can ve mal kaybına sebep olan ve ne zaman meydana geleceği bilinmeyen doğal afetler; yeryüzünün her yerinde gerçekleşebiliyor. Yaşanan doğal afetlerin yanı sıra yağmur, rüzgar ve fırtınalar da yapılarımıza ve taşıyıcı yapı bileşenlerimize zarar verebiliyor. Binalarda yıllar içerisinde oluşan bu hasarlar,...