25 / 07 / 2024

Binalardaki mantolama sistemleri denetimleri

Binalardaki mantolama sistemleri denetimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji verimliliğini artırmak için teşvik ettiği mantolama işlemlerine yeni düzenlemeler getiriyor.Mantolama sistemi için artık akredite bir laboratuvardan yangına dayanıklılık deneyi istenecek...

Apartman mantolama yönetmeliği!

Mantolama uygulamasının yasal esasları, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasını ve enerji tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor. İşte apartman mantolama yönetmeliği...

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Binalarda mantolama yapma zorunluluğu!

Mantolama adı verilen Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmış bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. İşte, binalarda mantolama yapma zorunluluğu

Mantolama sistemleri yangına ne kadar dayanıklı?

Mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de bilimsel metotlarla test edildi. Elde edilen test sonuçları, 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği standartların yerinde olduğunu gösterdi' şeklinde yorumlandı.

Mantolama sistemleri yangın testinden geçecek!

Avrupa ülkelerinde “ Full Scale ” yangın testini geçen dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangına karşı gösterdiği direnç ve dayanım ispatlanıyor ve güvenli bir şekilde kullanılabiliyor.

Dekoman Dekoratif Mantolama Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Dekoman Dekoratif Mantolama Sistemleri Limited Şirketi, Armağan Cumhur Demir, Özlem Gökoğlu, Yunus Hakan Özsoy tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 23 Temmuz 2014 tarihinde kuruldu.

Binalardaki mantolama sistemleri için yangın deney raporu istenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji verimliliğini artırmak için teşvik ettiği mantolama işlemlerine yeni düzenlemeler getiriyor.Mantolama sistemi için artık akredite bir laboratuvardan yangına dayanıklılık deneyi istenecek...

Harmoni Yapı İnşaat Makina Nakliye Bilişim Sistemleri ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harmoni Yapı İnşaat Makina Nakliye Bilişim Sistemleri ve Ticaret Limited Şirketi, Musa Şirin tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 10 Temmuz'da Ataşehir, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde kuruldu.

Kale Mantolama, tam garanti avantajı ile rakipsiz!

10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Ford Otosan'ın Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi açıldı!

Ford Otosan, yatırımlarını Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi ile sürdürüyor. TÜBİTAK Ar-Ge teşviği de alan ve yaklaşık 1,5 milyon euro tutarındaki tesis, Ford'un tüm dünyada bu konuda hizmet veren ilk tesisi olma özelliğini taşıyor.

Efes Dekor Yapı Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efes Dekor Yapı Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Yetkin tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 8 Temmuz'da Kağıthane, Çağlayan Mahallesi, Kanarya Sokak'ta kuruldu.

ANF Yönetim Danışmanlık Güvenlik Sistemleri Temizlik Hizmetleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ANF Yönetim Danışmanlık Güvenlik Sistemleri Temizlik Hizmetleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Çakır, Feride Kara, Nına Maral tarafından 30 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Binalardaki mantolama sistemleri denetimleri Haberi

Binalardaki mantolama sistemleri denetimleri

Binaların dış cephesinde kullanılacak mantolama sistemi için artık akredite bir laboratuvardan yangına dayanıklılık deneyi istenecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji verimliliğini artırmak için teşvik ettiği mantolama işlemlerine yeni düzenlemeler getiriyor. Bakanlık, vatandaşların afetlere karşı güvenli yapılarda yaşamasını temin etmek için mantolama sistemlerini mercek altına aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama işleminde vatandaşların güvenli malzemeye erişebilmesi için denetim firmalarına ve belediyelere genelge gönderecek. Gönderilecek genelge ile bundan sonra yapı denetim firmaları şantiyeye geldiğinde firmadan yangın deney raporu istenecek.

Yangın Yönetmeliğine göre dış cephelerin, yüksek binalarda zor yanıcı malzemeden ve diğer binalarda ise en az zor alevlenici malzemeden olması zorunlu kılınıyor. Yeni düzenlemeye göre binaların dış cephesinde kullanılacak mantolama sistemi için artık yangına dayanıklılık deneyi de istenecek.

Binaya mantolama yaptıran müteahhit kullanacağı ısı yalıtım...