19 / 05 / 2024

binaların yenilenmesi

binaların yenilenmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Çankaya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışında Türkiye'nin topyekun yenilenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

İMO'dan Elazığ uyarısı: Eski binaların yenilenmesi lazım!

Bir yıl önce Elazığ'da gerçekleşen depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi yaralandı. Kentte hâlâ oturulmayacak ve depreme dayanıksız binalar bulunuyor.

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM'de!

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve deprem risk haritasının yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Asbestli binaların yıkımı için yönetmeliğin yenilenmesi TBMM'de!

Asbestli binaların yıkımına yönelik yönetmeliğin yenilenmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni binaların enerji verimliliği ön planda tutulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.

Kentsel dönüşüm yeşil binaların önünü açıyor!

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.

Türkiye’deki binaların 2023'e kadar yenilenmesi gerekiyor!

3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda uzmanlar, “Yaşanabilir Şehirler” için “Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirlerin” önemine dikkat çekti. Mengüç: “Türkiye’de 6,5 milyon bina var. Bu binaların 2023 yılına kadar yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki binaların görünümü yenileniyor!

Türkiye'nin en gözde gezi ve alışveriş merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki binaların görünümü yenilenecek. İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün yürüteceği proje kapsamında, caddedeki tüm binaların fotoğrafları çekilecek..

Muratpaşa'da binaların tamamı boyanacak!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, dün Lara Balıkevi'nde, CHP Milletvekili aday adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Uysal, "Turizm kentinde renk uyumu olacak, binaların %70 beyaz kalanı ise diğer renkler olacak." dedi.

Çilimli'deki binaların çehresi değişecek!

ÇİLİMLİ Belediyesi örnek bir meclis karar alarak merkezdeki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak adına tamamen kendi imkanlarıyla merkezde bulunan bütün binaların aynı renge boyanması projesini hayata geçirdi.

Şişli Belediyesi kamu tesis ve binalarının onarım işini 16 Mart'ta ihaleye çıkarıyor!

Şişli Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü; bölgede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesis ve binaların onarım işini 16 Mart 2015 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'yi havadan fotoğrafladıklarını, bu çalışmanın da yüzde 60 oranında tamamlandığını ifade eden Güllüce, "Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri elimizde olacak" dedi..

Sağlık Bakanlığı'na ait 263 binanın yenilenmesi gerekiyor!

İstanbul'da Sağlık Bakanlığına ait 263 binanın yenilenmesi gerekiyor Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da bakanlığına bağlı 153 yapının depreme dayanıklı olduğunu, depreme dayanaklı hale getirilmesi gereken yapı sayısının 330 olduğunu bildirdi.

binaların yenilenmesi Haberi

binaların yenilenmesi

Türkiye'yi depremsellik riskinden kurtarmak gerektiğini söyleyen Bayraktar, "Bunu mutlaka başaracağız. Tüm Türkiye'de, deprem aksı üzerindeki şehirlerimizden başlamak üzere, çok ciddi şekilde afet riski altındaki alanları ve binaları yenilemek için kolları sıvamış vaziyetteyiz" dedi. Hazineye ve tapuya kayıtlı malların yüzde 90'ının kadastrosunu bitirdiklerini açıklayan Bayraktar, vatandaşların bilgisayardan baktığı zaman kendi parselinin imar durumunu göreceğini söyledi. Bayraktar, "Parselin üzerinde ne varsa imar durumundan hacize kadar hepsini görecek" dedi
Sabah

...