09 / 05 / 2024

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır

Yalıtım nedir? Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır? Diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! İlçede 3 bin 12 riskli bina var

İstanbul Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için her binanın MR'ı çekildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini belirtti. İşte detaylar...

İzmir'de 5 bin 800 binanın dönüşümü için onay bekleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'den sonra hasar gören, binaların dönüşümü için Dünya Bankası’yla 340 milyon dolarlık anlaşma sağladı. Proje için şu anda Cumhurbaşkanlığı'ndan onay bekleniyor. 

İstinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli?

Binaları korumak için yapılan istinat duvarları doğru inşa edilmediği taktirde yıkımlara sebep olabiliyor. Peki, istinat duvarı neden çöker, istinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Altınşehir ve Tahtakele kentsel dönüşümü için master plan hazırlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkankığı (TOKİ) Avcılar Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir Altınşehir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için master plan hazırlatacak.

Beste Açar, Kayahan’ın mal varlığının tespiti için dava açtı!

Beste Açar, Kayahan’ın mal varlığının tespiti için dava açtığı İpek Açar’la arasındaki buzları eritti. Açar, “Hepimiz birbirimizi seviyorduk. Eski dostlar düşman olmaz” dedi.

Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Martı GYO finansal raporlarının denetlenmesi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi'ni seçti!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, finansal raporlarının denetlenmesi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi.

Orhangazi'de okul dönüşümleri için yeni dosya hazırlanıyor!

Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü, okul dönüşümleri için yeni bir çalışma başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir dönüşüm raporu hazırlığına başladı.

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

Bayer, Monsanto'yu satın almak için teklifte bulundu!

Alman kimyacılık devi Bayer, dünyanın en büyük tarım ilacı ve genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi Amerikalı Monsanto'yu satın almak için 62 milyar dolarlık teklifte bulundu.

Batman 1472 konutlarının ismi için anket yapılacak!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs yolu üzerindeki 1472 konut alanının ismi için Batman Emekliler Derneği, anket çalışması yapacak.

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır Haberi

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır?

Yalıtım, binalar üzerinde ısı kaybını önlemek; soğuk hava akışını engellemek ya da yapının sudan dolayı etkilenmesini önlemek için yapılabiliyor. Buna göre, bir binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yapılarda su yalıtımı..

Bina duvarları için su yalıtımı yaparken, duvarları ikiye ayırmak ve buna göre uygulama yapmak daha verimli olacaktır. Buna göre bina duvarlarını toprak altındaki betonarme duvarlar ve toprak üstündeki betonarme ya da tuğla duvarlar olmak üzere ayırabiliriz.


1- Toprak altında basınçlı suya karşı olan alanlarda betonarme duvarları ya dışarıdan su geçirmeyen bir örtü ile kaplayabilirsiniz ya da betonun içindeki su geçiren kılcal çatlakları kristalize malzemeler ile tıkayabilirsiniz.


2- Toprak üstündeki duvarlara su geçirimsiz sıvalar yapılıp, sıvalar üzerinden de dış cephe katmanları ile...