27 / 04 / 2024

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır?

Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır?

Yalıtım nedir? Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır? Diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır?

Yalıtım, binalar üzerinde ısı kaybını önlemek; soğuk hava akışını engellemek ya da yapının sudan dolayı etkilenmesini önlemek için yapılabiliyor. Buna göre, bir binanın duvarları için su yalıtımı nasıl yapılır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yapılarda su yalıtımı..

Bina duvarları için su yalıtımı yaparken, duvarları ikiye ayırmak ve buna göre uygulama yapmak daha verimli olacaktır. Buna göre bina duvarlarını toprak altındaki betonarme duvarlar ve toprak üstündeki betonarme ya da tuğla duvarlar olmak üzere ayırabiliriz.


1- Toprak altında basınçlı suya karşı olan alanlarda betonarme duvarları ya dışarıdan su geçirmeyen bir örtü ile kaplayabilirsiniz ya da betonun içindeki su geçiren kılcal çatlakları kristalize malzemeler ile tıkayabilirsiniz.


2- Toprak üstündeki duvarlara su geçirimsiz sıvalar yapılıp, sıvalar üzerinden de dış cephe katmanları ile su yalıtımı sağlanabiliyor. Bunun haricinde su itici boyalar da kullanabilirsiniz. Ancak bunu kullanacaksanız da ilk olarak su yalıtımının sağlanması daha sonra su itici boyaların kullanılması gerekiyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön