23 / 12 / 2024

Su yalıtımı nasıl yapılır?

Su yalıtımı nasıl yapılır?

Su yalıtımı nedir? Su yalıtımı neden yapılır? Su yalıtımı nasıl yapılır? Sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...



Su yalıtımı nasıl yapılır?

Su yalıtımı, bir yapının suya veya neme karşı korunmaları için yapı üzerinde yapılan yalıtım işlemine deniyor. Söz konusu yalıtım, yapıların daha uzun ömürlü olması, konforlu, sağlıklı ve daha güvenli bir ortam sağlaması için suyun veya nemin yapının bir kısmına veya tamamına zarar vermesini önleme amaçlı olarak yapılıyor.


Su yalıtımı nerelere yapılır?

Su yalıtımı suyun girebileceği temellere, toprak ile temas eden duvarlara suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlara, balkonlara ve eğimli çatı gibi bölümlere yapılabiliyor.


Su yalıtımı nasıl yapılır?

Su yalıtımının nasıl yapılacağı nereye yapılacağına bağlıdır. Örneğin, su yalıtımı eğer yapının toprak altında kalan kısımlarına yapılacak ise, binanın etrafının kazılması gerekiyor. Temelin alt kısmına yalıtımın yapılacaksa; binanın toptan kaldırılması gerekiyor. Bu da mümkün olmadığı için yalıtımların bina yapılmadan önce yapılması gerekiyor.


Su yalıtımı malzemeleri..

Su yalıtımı; yapısal ve yüzeysel su yalıtımı olmak üzere ikiye ayrılıyor.


Yapısal su yalıtımı

Beton malzemeleri imalatı sırasında; su çimento oranını düşürerek beton içerisindeki kılcal boşlukları azaltan, beton içerisindeki kapiler boşlukları tıkayan, fonksiyonlara sahip beton katkıları ve derz malzemeleri ile yapılan yalıtım yapısal su yalıtımı olarak ifade ediliyor.


Yüzeysel su yalıtımı

Suyun bulunabileceği dış ortam ile yapı kabuğu arasında su geçirimsiz katman oluşturmak için de yapılan işlemler, yüzeysel su yalıtımı olarak adlandırılıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön