06 / 05 / 2024

binanın tepesinde dağ

binanın tepesinde dağ

Çin'in başkenti Pekin'de inşa edilen bir ev görenleri şaşırtıyor. Profesör Zhang adlı Çinli 26 katlı apartmanın en üst katındaki dairesini 'dağ'a çevirdi. Yapay kayalardan dağ inşa ettiren Zhang'ın inşaatı altı yılda bitirdi...

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Büyük İstanbul depreminde 491 bin binanın hasar alması bekleniyor!

İstanbul'da olması beklenen 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 491 bin binanın hasar alacağı tahmin ediliyor. 

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Aksaray'da bir binanın balkonu çöktü!

Aksaray'da bir binanın balkonunun, evin giriş kapısının üzerine çöktü. Çökme sonucu mahsur kalan 75 yaşındaki kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

binanın tepesinde dağ Haberi

binanın tepesinde dağ



Çin'in başkenti Pekin'de inşa edilen bir ev görenleri şaşırtıyor. Profesör Zhang adlı Çinli 26 katlı apartmanın en üst katındaki dairesini 'dağ'a çevirdi. Yasadışı şekilde yapılan inşaat sonucunda apartmanın 26 katlı apartmanın en tepesine dağ dikildi. 


Yapay kayalardan dağ inşa ettiren  Zhang'ın inşaatı altı yılda bitirdi. sesten rahatsız olan bazı apartlardan dağ inşa ettiren  Zhang'ın şaatı altı yılda bitirdi. Apartmanda yaşayanlar ise durumdan şikâyetçi. İnşaat sırasında çıkan sesten rahatsız olan bazı apartman sakinleri taşındı. Zhang'ın bazı komşuları da binada çatlaklar meydana geldiğini iddia etti.


Milliyet...