27 / 04 / 2024

binaya kot almak

binaya kot almak

Plansız alanlarda yapılacak yapıların, ön ve yol kenarına rastlayan yan bahçe mesafelerini minumum 5 metre olabiliyor. Arka bahçe mesafesi bina yüksekliğinden az olamıyor. Peki, plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Eşyalarını almak için binaya girdiler, çatırtı sesleri büyük panik yaşattı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında riskli binalara ev sakinlerinin eşyalarını almak için 15 dakikalığına girmesine izin verildi. Binadan gelen çatırtı sesleri üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

Bir arsa üzerinde ruhsatlı olarak inşa edilen ve inşaat çalışmaları sona eren binada yapı kullanma izni alınmadan, yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Peki, binaya yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

Kayseri’de ev almak isteyenler yüksek katlı binalarda oturmak istemiyor!

Kayseri’de ev almak isteyenlerin büyük çoğunluğu yüksek katlı binalarda oturmak istemiyor. Yapılan bir araştırma vatandaşların yüzde 60'ının, 6 ila 10 kat arasında binalarda oturmak istediğini ortaya koydu...

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Kot kesit dilekçe örneği!

İmar parselinde yapılacak binanın, proje müellifince hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeye olan kot kesit belgesi dilekçe ile alınabiliyor. İşte kot kesit dilekçe örneği..

Kot kesit nereden alınır?

Kot kesit belgesi, imar parselinde yapılacak binanın, proje müellifi tarafından hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeye deniyor. Peki, kot kesit belgesi nereden alınır?

Fırın ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Fırın açılabilmesi için, açılacak yerin kapalı alanı en az 60 m2 olması; Sanayi tipi bulaşık makinası,ve Yağ tutucu takılacak lavabo altına olması gerekiyor. Peki, fırın ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir?

Ev tapusu almak ne kadar?

Ev tapusu, almak için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine başvuruda bulunulması ve gerekli harcın ödenmesi gerekiyor. Ev tapusu almak ne kadar? İşte tapu masrafları..

Binaya sonradan asansör yapılır mı?

Bir binaya sonradan nasıl asansör yapıldığı, asansör yapılabilmesi için gerekli olan izin ve belgeler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki bir binaya sonradan nasıl asansör yapılır? Asansör masraflarını kim öder?

Yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi ödenir mi?

İskan almak kimin görevi?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor. Peki, iskanı kim alır? İskan almak kimin görevi?

Kiracısı olan ev satın almak yasal mı?

Ev sahibi, içinde kiracısı varken, bu evin satışını gerçekleştirebiliyor. Evi kiraya vermek, ev sahibinin tasarruf hakkını kısıtlar mı? Kiracısı olan ev satın almak yasal mı?

binaya kot almak Haberi

binaya kot almak

Plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Plansız alanlarda yapılacak yapıların, ön ve yol kenarına rastlayan yan bahçe mesafelerini minumum 5 metre olabiliyor. Ancak, mevcut teşekkülde bu mesafeler 5 metreden fazla ise bu teşekküle uyulur.


Bitişik olmayan yan ceplerde, çelik, kagir ve benzeri yapılarda minumum 3 metre, diğer yapılarda ise minumum 5 metre mesafe bırakılması gerekiyor.


Ön bahçesiz bitişik veya blok olarak teşekkül etmiş yerlerde, mevcut teşekküle uygun olarak yapılacak uygulamayı takdire Belediye yetkilidir. Ancak blok uygulamalarında blok her halkarda 40 metreyi aşamıyor.


Arka bahçe mesafesi bina yüksekliğinden az olamaz. Peki, plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?


Binalara parselin yüz aldığı yolun:

1) Bordür taşı konulmuş ise binanın ön cephe hattı ortası hizasındaki bordür taşı üst seviyesinden,


2) Yol kaplaması yapılmamış, bordür taşı konulmamış ise, bina ön...