02 / 05 / 2024

Bingöl imar

Bingöl imar

Bingöl Belediyesi tarafından askıya çıkarılan İmar Revizyon Planı'na 696 kişi itiraz etti. Belediye Başkanı Barakazi, itiraz dilekçelerinin belediye meclisinde tek tek görüşülerek karara bağlandığını söyledi.

Bingöl'ün imar planı yenileniyor!

Bingöl'ün gelecek 20 yıllık imar sorununun çözümü için ilk adım atıldı. Yıllardır devam ecen mülkiyet. Kat, yeşil alan ve yol sorunları ile ulaşım aksaklıklarını kapsayan geniş kapsamlı imar revizyon planı askıya çıktı.

Bingöl'ün imar planları yenileniyor!

Bingöl'ün gelecek 20 yıllık imar sorununun çözümü için ilk adım atıldı. Yıllardır devam eden mülkiyet, kat, yeşil alan ve yol sorunları ile ulaşım iki arını kapsayan geniş kapsamlı imar revizyon planı askıya çıktı.

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Bingöl'de imara yeni düzen geliyor!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Çarpık kentleşmeye izin verilmeyecek, tüm imar uygulamaları ilimizin genel durumu göz önünde bulundurularak mevzuat doğrultusunda hayata geçirilecek'' diye konuştu.

Bingöl'ün ilave imar planları iptal edildi!

Bingöl Belediyesi, bir önceki meclis toplantısında onanan ilave imar planının iptal edildiğini açıkladı.

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı!

Bingöl Belediye Meclisi tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan ilave imar planı onaylandı. Kararla birlikte Bingöl-Diyarbakır çevre yolunun yaklaşık 150 metre altı ile Berti kavşağından Havaalanı kavşağına kadar olan alan imara açıldı.

Bingöl Karşıyaka'da imar tepkisi!

Ticari alan ve kat değişikliği için Bingöl Belediyesi’ne başvuruda bulunan Karşıyaka Mahallesi vatandaşları başvurularının imar komisyonu tarafından incelemediğini belirterek, tepki gösterdi.

Bingöl'de 22 ayda 674 yapıya ruhsat verildi!

Bingöl Belediyesi’nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı yapılaşmanın hızını ortaya koyuyor. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı ve iskan sayısında da artış yaşanıyor.

Bingöl kentsel dönüşümde konutlar 8 katlı olacak!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi: "Yapılacak 2. Etap konutlar yine 8 katlı olacak şekilde imar edilecek. 2. Etapta inşa edilecek konutlar, kentin kültürel dokusu dikkate alınarak yapılacak." dedi.

Bingöl kent revizyon imar planları yapıldı!

Bingöl Belediye Başkanı, göreve geldiği 18 ay içerisinde yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla değerlendirdi.Kentin imar çalışmaları hakkında bilgi veren Barakazi, Kent Revizyon İmar Planları yapıldığını ve uygulamaya başlanıldığını belirtti.

Bingöl Horhor Köprüsü yenilenmeyi bekliyor!

Bingöl'deki Kiğı ve Adaklı’yı Karakoçan’a bağlayan yol için defalarca Karayolu İl Müdürlüğü’ne müracaat ettiğini söyleyen Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, “Karayolları Bingöl yetkilileri, her seferinde bir bahane ile ertelediler” dedi.

Bingöl Otobüs Terminali'nin inşaatı Kasım'da bitecek!

Yeni şehirlerarası yolcu terminali için Bingöl'de geri sayım başladı. Toplam 26 bin 500 metrekarelik alana sahip terminal kasım ayında teslim edilecek.

Bingöl Kent Anıtı restore edildi!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Düzağaç Kavşağı'ndaki Kent Anıtı'nın bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Bingöl Karlıova'da 55 sanayi işletmesi kurulacak!

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl Karlıova Küçük Sanayi Sitesi altyapı inşaatına başlandı. İnşaat sonunda kanalizasyon, içme suyu, İhata duvarı ve elektrik tesisat işlerinin tamamlanması ile ilçede 55 adet sanayi dükkanı tesisi kurulacak.

Bingöl TOKİ konutlarında yer belirme kura çekilişi yapıldı!

Bingöl’de yapımı devam eden ve bu yıl teslim edilmesi planlanan TOKİ konutlarının yer belirleme kura çekimleri yapıldı.

Bingöl imar Haberi

Bingöl imar

Bingöl Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda daha önce askıya çıkartılan İmar Revizyon Planı'na vatandaşların yaptığı itiraz dilekçelerinin görüşüldüğünü belirten Yücel Barakazi, "Bingöl ili mücavir alan ve belediye alanı mücavir sınırları içerisinde kalan, ilimiz için büyük önem arz eden 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon+ ilave imar planının askı süresi 16 Şubat 2015 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, bu süre zarfında Yeni İmar Revizyon Planı'na yapılan 696 itiraz dilekçeleri Belediye İmar Komisyonumuz tarafından titizlikle incelenmiştir. Komisyonda incelenen dilekçeler Mart Ayı Belediye Meclisi'nde görüşülerek 09-10 Mart 2015 tarih ve 16 sayılı Meclis Kararı ile 132 olumlu, 564 olumsuz olmak üzere değerlendirme yapılarak karara bağlanmıştır" dedi. 


Bingöl Kent...