01 / 05 / 2024

B’iota Vakfı

B’iota Vakfı

B’iota Laboratuvarları çatısı altında 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren B’iota Vakfı, İstanbul’a Türkiye’nin en büyük botanik bahçesini kurmaya hazırlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) büro memuru alımları başladı!

Büro memuru olmak isteyenler için beklenen bir personel alım ilanı açıklandı. Belirtilen habere göre; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personel alımına başlandığı duyuruldu. İşte başvurular ve haberin ayrıntıları...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları açıklanırken, açık kadrolar da belli oldu.

Aile Bakanlığı farklı şehirlerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na KPSS’li ve KPSS’siz personel alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda KPSS şartının arandığı ve aranmadığı kadroların bulunduğunu paylaştı.

Büyük İstanbul depreminde 2 milyon kişi sokakta kalacak: Megakentteki binaların yüzde 25’nin kullanılamaz hale gelecek!

Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Cemal Gökçe İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Gökçe'nin o açıklamaları...

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Bingöl'de Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarına zam yaptı iddiası!

Kovid-19 salgını döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zora soktu. Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafın kiralarını ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı. Esnaf, CİMER’den de sonuç alamadı.

Seyfi Dursunoğlu evini Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bıraktı!

Huysuz Virjin karakteriyle sevdiğimiz Seyfi Dursunoğlu'nun vefatının ardından mirası ilk kez ortaya çıktı. Dursunoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na oturduğu Üsküdar’da bulunan evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini bıraktı.

Dünya Şehit Çocukları Vakfından Suriye İdlib'e briket ev!

Dünya Şehit Çocukları Vakfınca Suriye'nin İdlib bölgesine inşa edilen briket evler ailelere teslim edildi.

İdlib’in Sarmada Deyr Hassan bölgesindeki konutlar teslim edildi!

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneği işbirliğiyle İdlib’in Sarmada Deyr Hassan bölgesinde savaş mağduru aileler için inşa ettirilen kalıcı konutlar gerçekleştirilen törenle teslim edildi

Diyanet Vakfı Ankara’daki tarikat okulunu satın aldı!

Türkiye Diyanet Vakfı iştiraki KOMAŞ A.Ş, Nakşibendi Şeyhi Mahmut Esad Coşan’ın kurucusu olduğu Ankara’daki bir koleji bünyesinde olduğu ortaya çıktı.

B’iota Vakfı Haberi

B’iota Vakfı

İstanbul Üniversitesi ile işbirliğine giden vakıf, Zekeriyaköy’de kuracağı botanik bahçesinde dünyanın dört bir yerinde yetişen on binlerce bitki türünü biraraya getirecek. Zekeriyaköy’deki bahçe için Berlin Botanik Bahçesi model alınacak. Haftasonu gezileriniz için eşsiz bir fırsat kapıda!


Biota’nın bir milyon dolarlık “İstanbul Botanik Bahçesi” projesinin önündeki en büyük sorun İstanbul’da zaten kısıtlı olan büyük arazilerin çoğunun kentsel dönüşüm için ayrılmasıydı. Ancak İstanbul Üniversitesi ile yapılan işbirliğiyle bu sorun çözüldü. Üniversitenin Zekeriyaköy’deki arazisi proje için ayrıldı. Türkiye ve dünyada yetişen binlerce bitkiyi barındıracak bahçede, Berlin Botanisher Garten (Botanik Bahçesi) örnek alınacak.


Berlin’de Anadolu’ya özgü 50 bitki var


Berlin’de 43 hektarlık alana kurulan botanik bahçesi dünyanın en büyükleri arasında... Bahçedeki yolların uzunluğu 22 kilometreyi buluyor. Tam 330 yıl önce kurulan botanik bahçesi, 1902 yılında halkın...