04 / 05 / 2024

Bir arsa üzerine inşa edilen birden fazla bina nasıl numaralandırılır

Bir arsa üzerine inşa edilen birden fazla bina nasıl numaralandırılır

Bir sokakta yer alan arsaların ve arsa üzerindeki binaların nasıl numaralandırılması gerektiği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?

Arsa ve arazi almak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanı 'Size bir tüyo vereyim' diyerek açıkladı!

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin o ilçeyi 'Size bir tüyo vereyim' diyerek açıkladı...

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha arsa fırsatı! KDV'den muaf arsalar için bu tarihleri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Konya'da KDV'den muaf arsa satacak. Yeni bir arsa yatırımı yapmak isteyenlerin radarına giren ihale ilanları bu ay içerisinde yapılacak.

Ankara’da bir arsa satılacak! Fiyatı belli oldu!

Ankara ili, Beypazarı ilçesindeki bir adet arsa satışa çıkarıldı. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsa için 18 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

Depremin ardından Trakya’da, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyen kişilere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığı belirtildi. Konuya ilişkin Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı.

Polatlı Belediyesi 3 dükkan ve bir arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Polatlı Belediye Başkanlığı, Ankara Üçpınar ve Cumhuriyet mahallelerinde yer alan bir adet arsa ve 3 adet dükkanı satışa çıkardı.

Yeni Bir Arsa Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Bir Arsa Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de Tevfik Sezgin tarafından kuruldu.

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kayseri'de bir hayırsever öğrenci yurdu yaptıracak!

Kayseri'de Yusuf Silay isimli bir hayırsever, mülkiyeti Melikgazi Belediyesi'ne ait olan arsa üzerine öğrenci yurdu yaptıracak.

Göztepe Futbol Akademisi için 103 dönümlük arsa tahsis edildi!

Ege Ekonomik Forumu'nda konuşan Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, "Torbalı Belediyesi tarafından 103 dönümlük bir arsa tahsis edildi. Gelecek ayın 3'ünde lansmanını da yapacağız. İçinde 8 tane saha olan futbol akademisi kurmak üzereyiz" dedi..

Modda Bulvar projesi tanıtıldı!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde hayata geçirilecek olan Modda Bulvar projesi tanıtıldı. 15 bin metrekarelik arsa üzerine kurulacak bin 50 konutluk projenin tanıtım kokteyli iş dünyasını bir araya getirdi. 

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018!

Bir evin inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018 ne kadar?

Reysaş GYO Kocaeli'de 11.9 milyon TL'ye arsa aldı!

Reysaş GYO, Kocaeli İli Çayırova İlçesi'ndeki arsayı 11 milyon 900 bin TL'ye satın aldı. Arsa üzerine Çayırova Kampüsü içerisindeki 13.Depo Binası olarak, 13 bin metrekarelik lojistik depo yapılması planlanıyor.

Haliç silüetine yeni düzenleme!

Alibeyköy’de “Haliç manzaralı” diye pazarlanan birçok lüks konut projesi için sınır geldi. Plan değişikliği ile mahallerin Haliç'i gören cephelerinde arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının oranı 0.40'tan 0.56'ya çıkarılıp kat yüksekliği de 7'ye indirildi.

Bir arsa üzerine inşa edilen birden fazla bina nasıl numaralandırılır Haberi

Bir arsa üzerine inşa edilen birden fazla bina nasıl numaralandırılır

Bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?

Bir sokakta yer alan arsaların ve arsa üzerindeki binaların nasıl numaralandırılması gerektiği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Bir sokak üzerinde arsalar mevcut ise; Parsellenmiş arsaların her birine birbirini takip eden, bağımsız bir numara verilir. Birden fazla sokak veya caddeye cephesi olan arsalara, her sokak veya caddeden bağımsız bir numara tahsis edilir.

             

Parsellenmemiş arsaların her birine, cephesi civardaki parsel cepheleri ile kıyaslanarak, arsanın ileride meydana getirmesi muhtemel parsel sayısı kadar bağımsız numara tahsis edilir. Peki, bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?


Bir arsa üzerine inşa edilen birden fazla binanın numaralanması

İmar planına göre tek parsel görünen ve kendisine bir numara tahsis edilmiş olan arsaya birden fazla bina...