05 / 05 / 2024

birgi

birgi

Yönetmenliğini Cevdet Mercan'ın üstlendiği 'Tatar Ramazan' dizisinin çekimleri için 15 bin metrekarelik plato kuruldu

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

İzmir Birgi mimari dokusunu 700 yıldır koruyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

Mimar Defne Uçkun çiftçi oldu!

İstanbul’da 25 yıl mimarlık mesleğini sürdüren mimar Defne Uçkun, İzmir'in Ödemiş İlçesi Birgi Mahallesi'nde keçi çiftliği kurdu..

Ödemiş Taşpazar'da sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Birgi'de Taşpazar sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bölgenin yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.

Ödemiş Birgi'de sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Ödemiş Belediyesi kentin tarihi ve doğa güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyguladığı Birgi Taşpazarı sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor.

Ödemiş Birgi Evleri'ne proje desteği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl tescilli binaların röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi çizimi için açılan destek programına Birgi'deki altı tescilli bina için başvuran Ödemiş Belediyesi, dördü için destek almayı başardı.

Çakırağa Konağı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de 250 yıl önce yapılan Çakırağa Konağı korunmuş mimari özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu romantik hikayesiyle de turistlerin ilgisini çekiyor.

İzmir Çakırağa Konağı mimarisi ve hikayesiyle dikkat çekiyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de 250 yıl önce yapılan Çakırağa Konağı korunmuş mimari özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu romantik hikayesiyle de turistlerin dikkatini çekiyor.

İşte Ödemiş'teki tarihi türk evlerinin mimari özellikleri!

Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yaptığı dönemden bu yana mimari yapısını koruyan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Birgi Mahallesi, yaklaşık 700 yıldır tarihi görüntüsünü bozmuyor.

İzmir Ödemiş Birgi'de içkili mekanlar bölge dışına taşınacak!

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nin Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış olan mahallesi Birgi, belediye meclisi kararıyla ’içkili yer bölgesinden’ çıkartıldı.

Şirin Osmanlı Kasabaları projesi ile mimariler korunacak!

Şirince, Birgi, Tire, Ödemiş gibi Osmanlı çizgilerini bugüne taşıyan kasabalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınacak. Sadece mimari değil, kültürel yaşamın korunması için de teşvik verilecek.

Urla'daki taş ocağının ÇED toplantısı 2 Temmuz'da!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün Urla'nın Birgi Köyü'nde 100 hektarlık alanda kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ön izin alan şirket projeyi halka anlatacak.

Ödemiş-Gölcük yolunda genişletme çalışmaları sürüyor!

İzmir Ödemiş Belediyesi, eski adı Zeytinlik olan Gölcük Beldesi ile Ödemiş arasındaki yolda yapılan genişletme ve düzenleme çalışmaları için Birgi, Gölcük, Konaklı, Ovakent ve Bozdağ Belediye Başkanlarını biraya getirdi....

birgi Haberi

birgi
Yönetmenliğini Cevdet Mercan'ın üstlendiği 'Tatar Ramazan' dizisinin çekimleri için 15 bin metrekarelik plato kuruldu. Yaklaşık 5 ayda hazırlanan plato üzerine; sekiz koğuş, avlu, hamam, kütüphane, revir ve oluşan bir hapishane inşa...