12 / 05 / 2024

Birinci derece arkeolojik sit alanları

Birinci derece arkeolojik sit alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Birinci derece arkeolojik sit alanlarında yapılan imar barışı başvurularını kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Antalya Phaselis’in koylarında inşaatı başlatılan halk plajı ‘hukuka aykırı’ görüldü!

Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis’in koylarına günübirlik tesis ve plaj ihalesinde ‘hukuka aykırı’ görüşü çıktı.

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, 3600 ek göstergeyi tüm birinci derece çalışanlar için düzenleyen kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi. 

Myndos Antik Kenti'ndeki kaçak inşaata çevrecilerden tepki!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatı yürütüldüğü ileti sürüldü. Gümüşlük sakinleri ve çevreciler, “birinci derece arkeolojik sit alanı” olarak tescilli olan alandaki inşaat çalışmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu...

SİT statülerine bilirkişi itirazı!

Birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Patara ile Fırnaz Koyu’nda statü değişikliğine, mahkemenin talebi üzerine rapor hazırlayan bilirkişi heyeti itiraz etti. 

Bakan Murat Kurum'dan imar barışı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Birinci derece arkeolojik sit alanlarında yapılan imar barışı başvurularını kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!

Kaçak ve ruhatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da kaçak yapılaşmayı hızlandırdı.

Urla Gülbahçe arkeolojik sit alanı imar planı askıda!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

Antalya Demre'de sit alanında yapılan inşaat sorunu TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Demre ilçesindeki Gürses Mahallesi'nde birinci derece arkeolojik sit alanında yapılan inşaatla ilgili işlemler ve zarar gören tarihi eserler hakkında iki ayrı soru önergesi hazırladı..

Arkeolojik sit alanları yapılaşma kararına ilişkin 13 sorun TBMM'de!

Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan 1. derece arkeolojik sit alanlarında geçici yapılaşma konusunda alınan bazı kararlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan 13 soru sordu..

Bodrum Belediyesi kendine ait kafeyi imara aykırılıktan yıkacak!

Bodrum ilçesinde belediyeye ait kafenin imara aykırı olduğu ve birinci derece arkeolojik sit alanına yapıldığı gerekçesiyle dava açılması üzerine, belediye encümeni, kafe hakkında yıkım kararı aldı.

Küçükçekmece 3. derece arkeolojik sit alanının planları ilkelere uygun değil mi?

Küçükçekmece Gölü kıyısındaki arkeolojik sit alanının güneybatısında Mimar Sinan Köprüsü bağlantı yolu bulunuyor. Bilirkişi raporunda, imar planıyla ilgili kentsel doku ile bütünlük arz edecek stratejinin belirlenmediği vurgulandı.

1. derece arkeolojik sit alanında yapılaşma!

Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarına 1. derece arkeolojik sit alanı deniyor. Peki, bu alanlarda yapılaşmaya izin verilir mi? İşte, 1. derece arkeolojik sit alanında yapılaşma!

2. derece arkeolojik sit alanlarında yapılaşma koşulları!

Arkeolojik sit alanları; tarihte yaşayan insanlar hakkında bilgilere ulaşılabilecek alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, bu alanlarda yapılaşmaya izin verilir mi? İşte, 2. derece arkeolojik sit alanlarında yapılaşma koşulları!

Birinci derece arkeolojik sit alanları Haberi

Birinci derece arkeolojik sit alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışıyla ilgili Sivas Valiliği'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, imar barışı başvurularıyla ilgili konuşan Kurum, "Birinci derece arkeolojik sit alanında bulunan binaların imar barışından faydalanmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu dün Kültür ve Turizm Bakanımızla da konuştuk, böyle bir karar aldık. Çünkü biz bu anlamda gerçekten tarihimizi, kültürümüzü korumak istiyoruz. Kapadokya bölgemiz bu anlamda bizim en önemli değerlerimizden birisidir. Diğer taraftan tüm Türkiye genelinde de toplamda 20 ilde 2 bin 145 kaçak yapının tespiti yapıldı. Artık resmi süreç başlatıldı, bu süreçlerin tamamlanmasına müteakip kaçak yapıların yıkımlarını da gerçekleştiriyor olacağız. 18 ilde de tespit çalışmalarımız devam etmektedir." diye konuştu.

''Hiçbir kaçak yapıya izin vermeyeceğiz''

Valilik çıkışında açıklamalarda bulunan Kurum, Kapadokya Bölgesi'nde peribacalarının yakınındaki yapıların...