02 / 05 / 2024

Birinci Grup Anıtsal Yapı

Birinci Grup Anıtsal Yapı

Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan edilen, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca da 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescil edilen Fethiye Kayaköy'de evlerine çivi dahi çakamayan köylüler, ev yapamadıkla

Doğan Grup yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, hayata geçireceklerini yeni projeler hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Doğan Grup Ankara'da inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Doğan Grup, başarılı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Doğan Grup CEOS'u Erdoğan Yıldırım, kent genelinde yapılan yatırımları anlattı. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Buca metrosunun ihalesi için tüm engeller kaldırıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mart ayı birinci olağan meclis toplantısında Buca metrosunun uluslararası ihaleye çıkması için tüm engellerin ortadan kaldırıldığını dile getirdi. 

Anıtsal Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıtsal Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Sav tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hıdiv Kasrı için devrede!

İstanbul'un birinci grup tescilli yapıları arasında yer alan Hıdiv Kasrı'ndaki tünel kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi binanın orijinal durumuna getirilmesini istedi.

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Hocaoğlu Grup İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Hocaoğlu Grup İnşaat Anonim Şirketi Maltepe’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Anıl Hocaoğlu, Murat Hacaoğlu, Okan Hocaoğlu ve Okay Hocaoğlu tarafından kuruldu.

Coşkunlar Grup Enerji İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Coşkunlar Grup Enerji İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Coşkun tarafından kuruldu.

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Beşiktaş'taki Musevi yetimhanesi özel okul olacak! 

Beşitaş'ta bulunan anıtsal yapı niteliğinde tescilli Musevi Yetimhanesi'nin özel okul olması için hazırlan plan değişikliğini koruma kurulu onay verdi. 

BESA Grup yeni proje için kollarını sıvadı!

BESA Grup’un Bodrum’da inşa ettiği The BO Viera projesinde ilk etabın teslimleri yılsonuna kadar yapılacak. Müthiş bir günbatımı manzarası sunan proje, Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan’ın arasında yer alan Küçükbük Koyu’nda hayata geçiriliyor...

Boybey Grup Mühendislik İnşaat Tedarik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boybey Grup Mühendislik İnşaat Tedarik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kasım Tuna, Can Alper Şen ve İbrahim Hakkı Gündoğan ortaklığıyla kuruldu.

Birinci Grup Anıtsal Yapı Haberi

Birinci Grup Anıtsal Yapı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yılda 60 bin kişinin ziyaret ettiği doğal ve tarihi zenginlikleri iç içe barındıran Kayaköy, mimari yapısı, dar sokakları, kiliseleriyle ülkemizdeki turizm merkezleri arasında önemli bir yer tutuyor. 15 yıldır imar sorunu yaşanan Kayaköy'de imar planı uygulamasının askıya alınması ve yüzde 3'lük emsal nedeniyle vatandaşlar, evlerine çivi dahi çakamıyor. Cezaya aldırmayanların kaçak inşaata devam ettiğini belirten köylüler, bölgeye gelecek imar uygulaması ile yıllardır çektikleri sıkıntılardan kurtulmayı umut ediyor.


ÇOCUKLAR EVDE KALDI


Özel Çevre Koruma Kurumu'nun lağvedilmesi ile köyün imar durumunun yeni bir boyut kazandığını belirten Kayaköy sakinlerinden Hasan Tahsin Ceyhan, bölgedeki imar sorunu nedeniyle köylülerin çocuklarına ev yapamadığını, bu nedenle evlendiremediğini söyledi. Köye bir an önce koruyucu imar planı getirilmesini gerektiğini anlatan Ceylan, yürürlükteki yüzde 3'lük imar planına göre...