13 / 05 / 2024

birinci kot altı neresidir

birinci kot altı neresidir

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Peki, birinci kot nedir? Birinci kot altı nedir?

Altın bugün ne kadar? 31 Ekim 2022 çeyrek, gram altın ne kadar? İşte altın fiyatlarında son durum

Altın bugün kaç TL şeklindeki sorular yatırımcılar ve altın alacak vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 31 Ekim Pazartesi 2022 yani piyasaların açık olduğu haftanın birinci gününde gram altın ve tam altın ne kadar? İşte merak edilen 31 Ekim altın fiyatları!

Antalya'da 1999 öncesi yapılan 40 bin bina risk altında!

Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Antalya’da birinci derece deprem bölgesinde 290 bin kişinin yaşadığını  ve 1999 öncesi yapılan 40 bin binanın risk altında olduğunu söyledi...

Altındağ kentsel dönüşümde Ankara'nın yıldızı oldu!

Altındağ, Başkentin en karlı emlak yatırım bölgesi haline geldi. Bölge, amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe olarak Ankara genelinde birinci sıraya yükseldi.

Kot altı katlara daire yapılamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre bundan sonra bodrum olması gereken yerlere daire yapılmayacak. Yeni yönetmelik ile her bölgenin kendi imar düzenlemesi yapılacak.

İzmir Birinci Kordon yeniden yapılandırılıyor!

Birinci Kordon'daki, her gün çok sayıda İzmirlinin spor yaptığı, hor kullanım nedeniyle yırtılan tartan pistte yenileme çalışmalarını başlandı. Bu çalışmalar sırasında tartan pistin altından geçen ve çürüyen su boruları yerinden sökülüp, bu çalışmalar kapsamında yenilenecek.

Ankara Sinpaş Altın Oran fiyatları!

Ankara Sinpaş Altın Oran fiyatlarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Birinci ve ikinci etap daire teslimlerinin 2015 yılının Mart ayında gerçekleşmesi öngörülen Altın Oran projesi Sinpaş GYO imzası taşıyor...

Marmaray, birinci yaşını kutluyor!

İki kıtayı İstanbul Boğazı'nın altından birleştiren Marmaray, 29 Ekim'de birinci yılını dolduracak.1 yıl boyunca Marmaray'ı 50 milyon yolcu kullandı. Toplamda 100 bin sefer yapılırken 1 milyon 400 bin kilometre yol kat edildi...

Mersin, çevre kirliliğinde birinci!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 81 ilde hazırladığı "Çevre Durum Raporu"nda Mersin, deniz ve çevre kirliliğinde birinci sırada yer aldı. Deniz kirliliği konusunda kentte önemli bir araştırma yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Sinpaş Altın Oran konut teslim tarihi!

Sinpaş Altınoran Evleri ne zaman teslim edilecek? Ankara Sinpaş Altın Oran Konutları teslim tarihi nedir? Sinpaş Altın Oran birinci ve ikinci etap ne zaman teslim? Altın Oran Ankara evleri kaç ayda bir teslim edilecek?..

Üst kot nedir?

Yapılarda kot altı; zemin seviyesinin altında yer alan bağımsız bölümlere deniyor. Peki yapılarda üst kot nedir? Yapılarda üst kot neresidir? İşte imar yönetmeliğinde yer alan esaslar...

Kot üstü daire nedir?

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Kot altı daire; zemin katının altında yer alan daireye deniyor. Peki, kot üstü daire nedir? İşte yanıtı...

İkinci kot altı nedir?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Yapılarda kot; zeminin altında yer alan dairelere deniyor. Peki, ikinci kot altı nedir?

Kot altı daire ne demek?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki, Kot altı daire ne demek? Kademeli kotlandırma nedir? İşte yanıtı...

birinci kot altı neresidir Haberi

birinci kot altı neresidir

Birinci kot altı nedir?

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç 3 gün içinde belirleniyor.


Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul ediliyor.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür taşı üst seviyesi (+-0.00) kabul edilmek suretiyle kot belirlenir. 


Ancak her kademenin kendi hizasındaki en düşük bordür kotundan itibaren yüksekliği en...