Altındağ kentsel dönüşümde Ankara'nın yıldızı oldu!
Altındağ, Başkentin en karlı emlak yatırım bölgesi haline geldi. Bölge, amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe olarak Ankara genelinde birinci sıraya yükseldi.
Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla yepyeni bir kimlik kazanan Altındağ, Başkentin en karlı emlak yatırım bölgesi haline geldi. Altındağ ilçesi, 2017 yılının son 9 ayında, konut ve işyerleri satış fiyatı artış oranlarında, yüzde 7’lik artış oranı ile Ankara genelinde zirvenin ortağı oldu. Kira gelirlerindeki artış göze alındığında da Altındağ, amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe olarak Ankara genelinde birinci sıraya yükseldi.
Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Son beş yılın en çok inşaat ruhsatı veren ve konut üreten ilçesi olan Altındağ, böylece emlak yatırımlarının en kârlı olduğu ilçeler sıralamasında zirveye yerleşti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’a yatırım yapan kazanıyor” dedi.
Altındağ ilçesi, 2017 yılı son 9 ayında, konut ve işyerleri satış fiyatı artış oranlarında, yüzde 7'lik artış oram ile Ankara genelinde zirvenin ortağı oldu.
1- Amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe Altındağ
İlçedeki konut ve iş yeri satış fiyatlarındaki artış ile kira gelirlerindeki yükseliş, Altındağ’ın artık bir cazibe merkezi haline geldiğini kanıtladı. 2017 yılının son 9 aylık konut ve iş yeri satış fiyatları artış oranı dikkate alındığında Altındağ, Ankara genelinde yüzde 7 ile en yüksek artışa sahip ilçelerden bîri haline geldi.
Aynı zamanda Altındağ, mesken ve işyerlerinin kira gelirlerindeki artışta ve Altındağ ilçesindeki mesken ve işyerlerini 18 yıl süre ile amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe haline geldi ve Ankara genelinde 1. sıraya yerleşti. Altındağ Belediyesi, 2005’den bu yana gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile imarlı alanların yüz ölçümünü yüzde 32 den yüzde 98’e çıkardı ve son 5 yılda en çok inşaat ruhsatı verilen ve en çok konut üretilen ilçeler içinde de zirveye yerleşti.
Altındağ Belediyesi 2005 yılından itibaren imarlı alanların yüzölçümünü yüzde 32'den yüzde 98'e çıkardı. Altındağ son 5 yılda en çok inşaat ruhsatı verilen ve en çok konut üretilen ilçeler içinde de zirveye yerleşti.
2- Altındağ Ankara'nın emlak yatırımında en karlı ilçesi oldu
Altındağ Belediyesi, son 10 yılda gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm ile Altındağ’a yeni bir kimlik kazandırdı. 2004 yılında yüzde 85’i gecekondularla kaplı olan Altındağ, geçirdiği dönüşümle emlak yatırımında en çok kazandıran ilçe oldu. Altındağ’da ikamet etmeyen vatandaşların bile artık bölgeye emlak yatırımı yaptığını dile getiren Başkan Tiryaki şu ifadeleri kullandı: “2005 yılını Altındağ’da yıkım yılı ilan ederek, girilmez, yapılamaz denilen Çinçin'de (Gültepe) dahi gecekondu yıkımına başladık ve toplamda 45 binden fazla kaçak yapı yıktık. Bu bir rekor ve örneği yok. Biz Altındağ'da kentsel dönüşümü sadece yeni konut yapmak olarak algılamadık. Yıkım yaptığımız her yerde gerçekleştirdiğimiz belediye yatırımları ile Altındağ’ın kimliğini değiştirdik. Eğitim, kültür, sanat, spor yatırımlarımız ve yeşil alanlara verdiğimiz önemle birlikte Altındağ’da büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleşti. Bu durum da kuşkusuz konut fiyatlarının artışına da yansıdı. Bölge halkının hassasiyetlerini gözeterek, konut ve arsa sahiplerinin ve bunun yanında kamunun da hakkını koruyarak uyguladığımız değişim yönetim modeli ile bu başarıyı yakaladık. ‘Ben uzun yıllar Altındağ’a yatırım yapan kazanır' diyerek yatırımcıları bölgeye çağırdım. Yıllar bizi haklı çıkardı. Şimdi Altındağ’a yatırım yapmayan pişman. Tekrar söylüyorum. Altındağ'a yatırım yapın kazanın."
3- Altındağ kentsel dönüşüm projeleri ile dünyaya örnek oldu
Altındağ, kentsel dönüşüm açısından Türkiye’de son 10 yıldaki en başarılı örneklerden biri oldu. Başkan Veysel Tiryaki’nin uyguladığı değişim yönetimi modeli ile Altındağ, Türkiye’nin dünyaya örnek gösterdiği bir ilçe haline geldi. Altındağ Belediyesi, “Değişim Yönetim Modeli”ni ilk olarak Hamamönü’nde uygulamaya başladı. Hamamönü, yürütülen stratejik çalışmalarla bugün Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.
400'e yakın tarihi binanın restore edildiği bölgedeki restorasyon çalışmaları daha sonra Hamamarkası ve Ulucanlar Açık Cezaevi Müzesi’ne kadar uzandı. Başkan Tiryaki, “Hamamönü bölgesinin bu kadar değerleneceğini, Ankara’nın cazibe merkezi haline geleceğini kimse tahmin edemedi. 2008-2009 yıllarında birim fiyatları 100 TL bile olmayan binaların bugün birim fiyatları 2 bin TL’nin üzerine çıkmış durumda. 10 yıl önce Hamamönü’ne yatırım yapmaları için çalmadık kapı bırakmamıştık ama bugün Hamamönü’ne yatırım yapmayan pişman.” ifadelerini kullandı. Altındağ’a yatırım yapan pişman olmuyor.
4- Altındağ'a yatırım yapan pişman oluyor
Hamamönü bölgesine yatırım yapmak için geç kalınmadığını söyleyen Tiryaki, “Hamamarkası’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hamamarkası 24 saat yaşayan iş yerleri ve müstakil konutların bir arada olacağı tarihi dokuya uygun modern bir bölgeye dönüşecek. Müstakil, kendine ait bahçesi olan, her yere rahat ulaşımı olan tarihi bir konak bence yatırım için çok daha cazip. Altındağ'a yatırım yapan pişman olmaz” diye yatırımcılara çağrı yaptı.
5- Değişim tüm mahalleleri kapsadı
Altındağ’da değişim sadece tarihi bölgelerle de sınırlı kalmadı. Bugüne kadar 45 binden fazla gecekondu yıkarak, modern bir ilçe oluşturan Altındağ Belediyesi, parkları, spor kompleksleri, sosyal tesisleri, yüzme havuzları, kültür merkezleri, müzeleri, sağlık tesisleri ile Altındağ’da büyük bir değişim gerçekleştirdi.
Bu değişimle birlikte mahalle kültürünün hala yaşatıldığı Altındağ’da, fiziki yaşam kadar sosyal yaşamın da değişmesi için adımlar atıldı.