15 / 05 / 2024

bisikletle ulaşım sistemi

bisikletle ulaşım sistemi

Hayata geçmesi üzerinden kısa bir süre geçen Akıllı Bisiklet Sistemi’nde, 45 bin 737 kişi Akıllı Bisiklet kullanarak sistemden yararlandı. 3 bin 147 kişi KOBİS üye kartı alırken, 1.918 kişi Kent Kartla Akıllı Bisiklet kullandı.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Bursa'da 80 milyon euroluk ulaşım yatırımı!

Bursa Belediyesi, 20 milyon euroluk sinyalizasyon sistemi projesine ve Doğanköy'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak 60 milyon euroluk troleybüs projesine başlayacak.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

Hyperloop dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olacak!

Dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olması planlanan Hyperloop'un ilk görüntüleri yayınlandı. Hyperloop araba ile 10 saatte gidilen mesafeyi 1 saate kadar indirebilecek.

Raylı ulaşım sistemi ihtiyaçları meclis gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, raylı ulaşım sistemi ihtiyaçlarının teminine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Ankara'da Monaray tarzı ulaşım sistemi uygulanacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan şehir hastaneleri ve Mamak Otogarı’na ulaşımı monorayla sağlayacak. Yap-İşlet-Devret sistemiyle monoraya talip çıkmazsa bu bölgelere de teleferik yapılacak

Bursa'ya ulaşımı rahatlatacak teleferik sistemi geliyor!

BursaRay Kültürpark İstasyonu ile entegre kurulacak olan yeni teleferik sistemi, Kuştepe, İvaz Paşa ve Alacahırka gibi semtlerden kent merkezine ulaşımı kolaylaştıracak.

İzmir'de kent içi toplu ulaşım ihalesinde son durum!

İzmir'de kent içi toplu ulaşım ihalesini kazanan şirket, eski şirketin sistemi sabote ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Geleceğin hızlı ulaşım sistemi Hyperloop!

SpaceX şirketi, geleceğin süper hızlı ulaşım sistemi olarak tanımlanan " Hyperloop " projesini hayata geçirmek için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Konya'daki raylı sistemlerinin yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi!

Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla,"şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri"ne ilişkin düzenlemede bir değişiklik yaparak, İstanbul ve Antalya'daki raylı sistem projelerinin yapımını belediyelerden Ulaştırma Bakanlığı'na aktardı.

Danfoss buzlanmaya rağmen güvenli ulaşım sunuyor!

Ankara Protokol Yolu, Danfoss - DEVI Kar ve Buz Birikimini Engelleme Sistemi Sayesinde, Yoğun Kar Yağışı ve Buzlanmaya Rağmen Güvenli ve de Konforlu Ulaşım Sunuyor

İzmir'deki aktarmalı ulaşım sistemi vatandaşları isyan ettirdi!

İzmirde aktarmalı ulaşım sisteminin yarattığı kaos okulların açılmasıyla zirveye çıktı. Uzun hatların iptal edilip aktarmalı hatların konulduğu sistem nedeniyle, aktarma merkezleri de deyim yerindeyse çile merkezine dönüştü.

bisikletle ulaşım sistemi Haberi

bisikletle ulaşım sistemi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS)’ne ilgi çok yoğun. Hayata geçmesi üzerinden kısa bir süre geçen Akıllı Bisiklet Sistemi’nde, 45 bin 737 kişi Akıllı Bisiklet kullanarak sistemden yararlandı. 3 bin 147 kişi KOBİS üye kartı alırken, 1.918 kişi Kent Kartla Akıllı Bisiklet kullandı. 15 istasyon da 120 bisikletle İzmit İlçesinde hizmet veren KOBİS, gelen yoğun talep doğrultusunda sistemi büyütme çalışmalarına devam ediyor. Birkaç ay içerisinde yeni istasyonlar ve yeni bisikletlerin ilave edileceği sistemde, yeni istasyonlar için yer tespiti çalışmaları sürdürülüyor. Bakım onarım çalışmaları tamamlanan Akıllı Bisikletler de istasyonlardaki yerlerini aldı.




SAĞLIKLI YAŞAM, KOLAY ULAŞIM


İzmitliler tarafından çok sevilen ve yoğun bir şekilde kullanılan Akıllı Bisikletleri, İzmit’in her yerinde görmek mümkün. Kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma...