07 / 05 / 2024

BİSİM

BİSİM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

BİSİM Mavişehir ile Alaybey Tersanesi arasındaki 9 istasyonda daha devreye girdi!

İzmir kıyılarına renk katan BİSİM keyfine artık Karşıyakalılar da ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan bisiklet kiralama sistemi, Mavişehir ile Alaybey Tersanesi arasındaki 9 istasyonda daha devreye girdi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? Deprem uzmanları tek tek açıkladı!

Dün akşam saat 23:53'te Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedilen 4,1 büyüklüğündeki deprem tedirginlik yarattı. Peki Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? İşte deprem uzmanlarının o açıklamaları...

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Marmara 3.1 büyüklüğünde sallandı, deprem uzmanı Naci Görür açıkladı: Büyük depremin öncüsü mü? SON DAKİKA!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da dün akşam meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki bu deprem, beklenen büyük depremin öncüsü mü? İşte detaylar...

Nişantaşı Koru'da son dakika gelişmesi! Bağımsız bölüm sayısı 196'ya çıktı! 

Nişantaşı Koru projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Projede yeni alınan yapı ruhsatlarının ardından bağımsız bölüm sayısı 196'ya yükseldi. İşte detaylar...

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

KPSS’den 70 alanlar kaçırmayın! Trabzon Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alıyor! İşte kadro dağılımı…

KPSS’den 70 alanların kaçıramayacağı bir iş ilanı duyurusu geldi. Trabzon Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. Peki hangi alanlarda alım yapılacak? İşte detaylar…

Kamu kurumuna alım yapılacak! Tek şart B sınıfı ehliyet! Son 2 gün kaçırmayın!

MEB akşam sanat okulu İşkur üzerinden B sınıfı sürücü ehliyeti ve A2 belgesi olan personel alımı yapacak.

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

TOKİ Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesi yarın!

İstanbul projeleri için düğmeye basan TOKİ,  Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

BİSİM Haberi

BİSİM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlardan biri olarak 18 Ocak 2014 tarihinde hizmete aldığı bisiklet kiralama sistemi BİSİM’de hizmet alanını metro istasyonları ve aktarma merkezlerini kapsayacak şekilde genişletmek için çalışmalara başladı. İnciraltı - Mavişehir arasındaki 28 kilometrelik sahil şeridinde 29 istasyon, 311 bisiklet ve 439 park yeriyle hizmet veren BİSİM, toplu ulaşıma entegrasyonu sağlayacak projenin ilk adımını Konak Metro İstasyonu’ndan atacak. Pilot bölge olarak seçilen bu istasyona kurulacak “20 bisiklet kapasiteli durak” sayesinde İzmirliler, metrodan indikten sonra gitmek istedikleri noktaya BİSİM kullanarak ulaşabilecek. Uygulamanın özellikle işe giriş ve çıkış saatleri ile hafta sonları büyük ilgi görmesi bekleniyor. Kullanım istatistiklerine göre, 2015 yılı içerisinde diğer metro istasyonlarına da durak kurulması çalışmaları devam edecek. 


BİSİM keyfi Kuş Cenneti’ne taşınacak

İzmirlilerden...