23 / 07 / 2024

BIST-30 hisseleri

BIST-30 hisseleri

BIST-30 hisseleri borsanın önemli bir göstergesidir. Çünkü Borsa İstanbul'da BIST-30 endeksi içinde işlem gören bu 30 hisse Türkiye'nin en büyük şirketlerini kapsar.

Son 1 yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri

Borsa İstanbul’da dalgalanma devam ederken seçimin ardından yatırımcı yükseliş bekliyor. Endeks güne düşüşle başlarken işte son 1yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri.

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Borsa İstanbul BIST 30 endeksinde işlem gören Sasa Polyester KAP’a yaptığı açıklama ile bedelsiz sermaye artırım kararını duyurdu. Sasa bugün borsada gündem oldu. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, Sasa’nın aldığı kararı artı ve eksileriyle değerlendirdi.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

BİST 100'de tüm zamanların en iyi getiri sağlayan hisseleri belli oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu hafta tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Buna göre, şubat ayına iyi bir giriş yapan BIST 100 endeksi, son 10 yılın şubat aylarında ise karışık bir performans kaydetti.

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BIST 30'da hangi hissenin ne kadar kazandırdığını açıkladı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

BIST 30’un 26’sı yatırımcısını enflasyona karşı korudu

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi son bir yıllık zamanda yüzde 61,53 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun karşında yüzde 65,2 reel getiri sağlayarak, BIST 30 endeksinin de sağladığı net reel getiri de yüzde 60,11 oldu.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

2023’te BIST 100 endeksine girecek şirketler belli oldu

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçerli olmak üzere BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine giren ve çıkan şirketleri duyurdu. İşte tüm detaylar...

Borsa İstanbul resmen duyurdu! 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk çeyreği için yapılacak endeks değişikleri tek tek açıklandı. 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Çin'den dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin iflas etmesi beklenirken beklenmedik gelişme yaşandı. Tahvil ödemelerinin geri yapılması ile Evergrande hissesi yüzde 30 arttı.

Emlak Konut ve Tekfen uzun vadeli yatırımlar için öneriliyor!

BIST-30 hisseleri borsanın önemli bir göstergesidir. Çünkü Borsa İstanbul'da BIST-30 endeksi içinde işlem gören bu 30 hisse Türkiye'nin en büyük şirketlerini kapsar.

İş Yatırım Hisse Senedini devretti!

İş Yatırım Menkul Değerler tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada İş Yatırım BIST 30 A Tipi Borsa Yatırım Fonu'nun İş Portföy Yönetimi A.Ş.'ye Devrine İlişkin Tasarruf Sahiplerine açıklamalasını yayınladı.

BIST-30 hisseleri Haberi

BIST-30 hisseleri

BIST-30 hisseleri borsanın önemli bir göstergesidir. Çünkü Borsa İstanbul'da BIST-30 endeksi içinde işlem gören bu 30 hisse Türkiye'nin en büyük şirketlerini kapsar. Nitekim BIST-100 endeksine yön veren ana hisseler de bu grupta yer alıyor. BIST-30'da yer alan şirketler istikrarlı bir şekilde büyüyerek, karlarını her yü hissedarlarına belli bir oranda dağıtıyor; ayrıca işlem hacimleri yüksek, istikrarlı getiri sağlıyor ve yabancılar da onları tercih ediyor. Bu nedenle borsada işlem yapan yatırımcıların portföylerinde bu hisselerin olması önemli. Borsa uzmanları da, özellikle yabancı yatırımcıların gözdesi olan bu 30 hisse içinden uzun vade için seçim yapmamn yatırımcıların kazanç potansiyelini artıracağına dikkat çekiyor. 


Borsa istanbul'da endeks son bir yıl içinde en son 19 Nisan 2016 tarihinde 86 bin 693 puanla en yüksek seviyesini gördü. Yabancıların gözdesi...