24 / 07 / 2024

Bitcoin madenciliği göçü

Bitcoin madenciliği göçü

Çin'deki madenciler faaliyetlerini başka ülkelere götürüyor. Çin'in "hash oranı" mart itibarıyla aylık ortalama yüzde 46 seviyelerine geriledi. Bu oran 2020 Eylül'de yüzde 75 seviyesinde kaydedilmişti. 

Bitcoin madenciliğinde yeni fırsat!

Bitcoin madenciliği fazla elektrik tüketimi nedeniyle son günlerde gündem olmaya devam ediyor. Birçok kurum yeni kaynaklar bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

İzmir'de kripto para madenciliği operasyonu: 2 gözaltı!

İzmir Menderes'te bir iş yerine gerçekleştirilen baskında kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar bulundu. Baskında 2 kişi gözaltına alındı.

El Salvador jeotermal enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladıklarını duyurdu.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi! Bugün belli oluyor!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin heyecanla beklediği gün geldi. Memur ve memur emeklileri ilgilendiren zam oranları bugün belli olacak.

Büyük Bitcoin madenciliği göçü hız kesmiyor!

Çin'deki madenciler faaliyetlerini başka ülkelere götürüyor. Çin'in "hash oranı" mart itibarıyla aylık ortalama yüzde 46 seviyelerine geriledi. Bu oran 2020 Eylül'de yüzde 75 seviyesinde kaydedilmişti. 

Aramco'dan Bitcoin madenciliği iddialarına yanıt!

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco, Bitcoin madenciliği faaliyetine başlayacağı yöndeki iddialara yanıt verdi. 

Bitcoin madenciliğinde ilk ölüm! 

Taylan'da Bitcoin madenciliği ile uğraşan  26 yaşındaki Danai Makmek, madencilik faaliyeti sırasında yaşanan arıza sonrası elektriğe kapılarak hayatını kaybetti. 

Bank of America, Bitcoin vadeli işlemlere onay verdi!

ABD'nin en büyük bankalarından Bank of America, Bitcoin vadeli işlemleri için onay verdiğini açıkladı.

Bitcoin madenciliğindeki gelişmeler dengeleri yeniden şekillendiriyor!

Kripto para yasaklarıyla dikkat çeken Çin gibi bazı ülkelerdeki Bitcoin madenciliğindeki gelişmeler dengeleri yeniden şekillendiriyor...

İran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı!

İran Tahran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı...

Sancaktepe'de tapu dolandırıcılığı operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı!

Sancaktepe'de gayrimenkul işlemlerinde  "nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" yaptıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

Bitcoin madenciliği göçü Haberi

Bitcoin madenciliği göçü

Çin'deki madenciler faaliyetlerini başka ülkelere götürüyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çin'in "hash oranı" mart itibarıyla aylık ortalama yüzde 46 seviyelerine geriledi. Bu oran 2020 Eylül'de yüzde 75 seviyesinde kaydedilmişti. 

Büyük madencilik göçü sürüyor

Kripto para borsalarında "büyük madencilik göçü" şeklinde ifade edilen süreç devam ederken ABD ve Kanada gibi ülkeler popülerleşti. Bu durum Bitcoin'in "hash oranını" da etkiledi; ABD, yaklaşık yüzde 17'lik oranla Bitcoin madencilerinin en yoğun olduğu ikinci ülke oldu.

ABD'de Teksas kripto para madencilerinin odağında

ABD'de Teksas eyaleti zengin enerji kaynakları, düşük enerji fiyatları ve eyalet yetkililerinin kripto paraya ilişkin olumlu yaklaşımıyla madenciler için ideal bir destinasyon olarak ön planda yer alıyor.

Çin'deki madenciler ABD'deki madencilik hizmeti sunan firmalarla iletişimlerini yoğun hale getirirken, Çinli madencilik şirketi BIT'in Teksas'ta...