29 / 04 / 2024

bitcoin rusya

bitcoin rusya

Ukrayna'ya 24 Şubat 2022 Perşembe günü savaş açan Rusya, bozulan ekonomik dengeleri yeniden tesis etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Rus hükümeti ülkede vatandaşlarına dolar ve euro dışındaki döviz satışındaki kısıtlamaları kaldırdı.

Rusya’da dolar ve euro hariç döviz satışlarında kısıtlamalar kalktı! Bitcoin ise ülkede yasal hale geliyor

Ukrayna'ya 24 Şubat 2022 Perşembe günü savaş açan Rusya, bozulan ekonomik dengeleri yeniden tesis etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Rus hükümeti ülkede vatandaşlarına dolar ve euro dışındaki döviz satışındaki kısıtlamaları kaldırdı.

Petrodolar'ın sonunu Bitcoin mi getirecek?

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Enerji Komisyonu Başkanı Pavel Zavalni, dost ülkelerle gerçekleştirilen doğalgaz ve petrol ticareti kapsamında, Bitcoin ile ödemelere onay verebileceklerine dikkat çekti.

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Bitcoin geri döndü: 43 bin doları aştı!

Rusya'nın Donbass operasyonunu başlatması sonrası Bitcoin, 43 bin dolar barajını geçerken, son 24 saatte 44 bin 220 doları gördü.

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki Rus işgalini durdurmayı kabul etmemesinden sonra batılı ülkeler tarafından Rusya’ya yeni yaptırımlar hayata geçirilirken, Ukrayna krizinde gevşeme göstergesi olmamasına karşın kriptoların devi Bitcoin haftasonu 38-40 bin dolar seviyesinde oldu. 

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto para piyasalarında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirileceği faiz yükselişinin yakınlaşması sebebiyle Bitcoin ve Ethereum ilk sırada olacak şekilde kripto piyasalarında düşüş eğilimi devam ediyor. 

Rusya'dan Bitcoin açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın son zamanlarda sık sık güngeme delen Bitcoin’i bir ödeme sistemi olarak tanımaya hazır olmadığını söyledi.

Tavros, MIPIM'de Rusya'daki büyük projesine imza atacak!

Tavros Yatırım Holding, bu yıl ki MIPIM Fuarı’nda önemli bir işbirliğine adım atacak. Cannes’daki Fuar’da Rusya’nın modern şehri Kaliningrad’daki 2015 yılında tamamlanması planlanan 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atılacak…

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve de mali istikrara karşı riskler nedeni ile faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

Şişecam Rusya’da 275 milyon dolar yatırımla fabrika inşa ediyor!

Şişecam grubu, Rusya’ nın Tataristan Cumhuriyeti’ nde 10 milyar dolardan fazla ( 275 milyon dolar ) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor...

Rusya’da tehlikeli bina yıkımı!

Rusya’da kepçeyle yapılan tehlikeli bina yıkımı kameraya yansıdı. Görüntülerde işlek bir cadde üzerinde yoğun trafiğe rağmen kepçe binanın duvarlarını yıkıyor. Kepçenin yıktığı duvar nedeniyle ortalık bir anda toz duman oluyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da emlak sahibi oldu!

Bulgaristan’ın Rusya Büyükelçisi Yuriy İsakov, Bulgaristan’da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, Bulgaristan’daki emlak pazarında Rusların en önemli müşterilerden olduğuna dikkati çekti.

Rusya Türk müteahhitlik sektörü için cazibesini sürdürecek!

Rusya'nın devam eden yatırımlarının özellikle bu ülkede tecrübe sahibi Türk müteahhitlik firmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, pazarın önümüzdeki dönemde öneminin daha da artacağına işaret etti..

bitcoin rusya Haberi

bitcoin rusya

Rusya Merkez Bankası, dolar ve avro hariç vatandaşlara yönelik tüm nakit döviz satışlarının tekrar serbest bırakıldığını bildirdi.

Rusya Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki bankalarda bulunan döviz rezervleri sayesinde, nakit döviz işlemlerindeki kısıtlamaların hafifletilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlara dolar ve avro dışında tüm nakit döviz birimlerindeki satışların artık serbest bırakıldığı kaydedildi.

Rusya’da yaptırımlar nedeniyle 9 Mart’ta döviz satışlarına bazı yasak ve sınırlamalar getirilmişti. Dolar ve avroya yönelik kısıtlamaların da 9 Eylül’de kaldırılması bekleniyor.

KRİPTO PARA BİRİMLERİ YASALLAŞABİLİR

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, kripto paraların ülkede bir ödeme sistemi olarak yasallaşabileceğini söyledi.

Manturov, başkent Moskova'da düzenlenen Yeni Ufuklar adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Rusya'da kripto paraların kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kripto paraların bir ödeme sistemi olarak yasallaşıp yasallaşmayacağına yönelik soru üzerine Manturov, "Bence yasallaşacak. Buradaki asıl soru bunun nasıl...