23 / 11 / 2024

bitlis Bediüzzaman Said Nursi

bitlis Bediüzzaman Said Nursi

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi. Daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.

Isparta Barla'da kentsel tasarım projesi başladı!

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yıllarca kaldığı ve Risale-i Nur'un büyük çoğunluğunun telif edildiği Barla'daki değişime hazır olun...

Şanlıurfa'ya Bediüzzaman Said Nursi Müzesi kuruluyor!

Şanlıurfa'daki Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa’da 1960 yılında vefat eden Üstad Bediüzzaman Said Nursi adına müze kuracak. Müze için planlanan metruk binanın kiralama işlemini gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, restorasyon işlemleri için düğmeye basacak.

Isparta Barla'nın imar planına itiraz!

Bediüzzaman Said Nursi’nin bir süre hayatını sürdürdüğü Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Barla köyünde yapılacak Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında hazırlanan revize imar planına köy nüfusunun dörtte biri itiraz etti.

Bitlis'te Vakıf Eserleri restore ediliyor!

Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Said Sancar, şu ana kadar 18 eseri onardıklarını ve 14 eserin de ihale ve inceleme aşamasında olduğunu söyledi.

Said Nursi'nin köyü inanç turizmine kazandırılıyor!

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması için çalışmalar başladı. Kaymakam İnci, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Barla'da Bediüzzman Müzesi kurulacak!

Isparta'nın Barla beldesinde 1927-1934 yıllarında sürgünde yaşayan Bediüzzaman Said Nursi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Isparta İl Özel İdaresinin hazırlacağı master planı doğrultusunda müze oluşturulacak.

Said Nursi'nin doğduğu köyü artık profesyonel rehberler tanıtacak!

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Büdiüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü, artık profesyonel rehberler tanıtacak. Rehber adaylarına diksiyon ve iletişim becerileri eğitimleri veriliyor...

Said Nursi'nin adı doğup büyüdüğü Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi!

İlçe Kaymakamı Sedat İnci' nin girişimleri ve belediye meclisinin aldığı kararla daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti...

Bediüzzaman Said Nursi'nin adı Bitlis'te bir caddeye verildi!

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi. Daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.

Yeni Bitlis Valisi Öztürk: Projelere ivme kazandıracağız!

Merkeze alınan Vali Veysel Yurdakul' un yerine İstanbul Küçükçekmece Kaymakamlığı' ndan Bitlis Valiliği'ne atanan Orhan Öztürk, başlatılan ve devam eden projelere ivme kazandırarak sürdüreceklerini söyledi...

Mehmet Şimşek'i Bitlis'te Vahit Kiler ağırladı!

Kiler GYO ortağı ve AK Parti Milletvekili Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Bitlis'te ağırladı. Vahit Kiler, Mehmet Şimşek'e büryan kebabı ikram etti, fotoğrafını Twitter'da paylaştı...

Bitlis Belediyesi sebze hali yüzünden icralık oldu!

Bitlis Belediyesi sebze hali yüzünden icralık oldu. Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, " Sebze halini yapan müteahhit art niyetli davranarak belediyeyi icraya verdi. Bu nedenle belediyemize haciz geldi " dedi.

Nurs ve Gayda köyleri inanç turizmine kazandırılacak!

Bitlis’in Hizan ilçesinde bulunan Seyyid Sıbğatullah el Arvasi'nin (Gavs-ı Hizani) türbesinin bulunduğu Gayda köyü ve büyük İslam alimi Bediüzzaman Sait Nursi’nin doğduğu köy olan Nurs köyleri inanç turizmine kazandırılacak...

bitlis Bediüzzaman Said Nursi Haberi

bitlis Bediüzzaman Said Nursi

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi.


İlçe Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimleri ve belediye meclisinin aldığı kararla daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.


Kaymakam İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bediüzzaman hazretleriyle marka olmak isteyen bir şehrin ana caddesinin isminin de o şehrin oluşturmak istediği imaja uygun bir isim olması gerektiğini söyledi.


Bu nedenle kaymakamlık olarak belediye meclisine teklifte bulunduklarını ve caddenin ismininin "Bediüzzaman Said Nursi" olarak değiştirdiklerini ifade eden İnci, şöyle konuştu:


"Hizan yaklaşık 5 bin yıllık kadim bir tarihe sahip ve bu tarih içerisinde özellikle Selçuklular ve Osmanlılar döneminde bölgenin ilim kültür merkezi olmuştur. Eski Hizan yerleşim bölgesi o dönemde 17 ve 18'inci yüzyıllarda bugünkü üniversite...