24 / 07 / 2024

bitlis okul tek odalı ev

bitlis okul tek odalı ev

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı..

Tek bir öğrenciye okul hayatı boyunca kaç para harcanıyor?

Tek bir öğrencinin eğitim maliyeti devlette ne kadar, özel okullarda ne kadar? Bu sorunun iki yanıtı var ikisi de servet değerinde. Özel okullarda okutulan bir öğrenci yapılan yatırımı ancak 20 yılda geri kazanabiliyor. O da iyi şartlarda bir iş bulabilirse...

Bitlis'te okullarda güçlendirme çalışmaları başladı!

Bitlis'te, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında eğitime verilen arada 9 okul depreme karşı güçlendirildi. 

Bitlis Tatvan'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde belediyeye ait arsa üzerinde kaçak olarak yapılan yapılar tek tek yıkılıyor.

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

Bitlis'te 6 milyon TL'lik okul inşaatı ihalesi!

Bitlis Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaatı işi ihale ediliyor. İhale 27 Temmuz'da gerçekleşecek...

Şarköy'e yeni okul geliyor!

TEKİRDAĞ Büyükşehir'in 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında Şarköy’e yapılması planlanan İlkokulun temelinin atılması için tören düzenlendi. Albayrak “Okullarımızın temelleri sırayla atıyoruz." dedi.

Bitlis Adilcevaz’a yeni hükümet konağı yapılacak!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde vatandaşların tüm bürokratik işlemlerini tek çatı altında çözebilmesi amacıyla yapılması planlanan yeni hükümet konağı projesinin 2016 yılı programına alındığı bildirildi.

Van Toygun'da prefabrik okul inşa edildi!

Van’daki bir mezrada 7 öğrencinin tek odalı bir evde eğitim görmesi üzerine Milli Eğitim yetkilileri prefabrik okul yaptırdı. Tam donanımlı okul inşaası ise yazın.

Bitlis'e otogar mı yapılacak?

Şehirlerarası otobüs terminali olmayan tek il konumundaki Bitlis’te bu sorunun çözülmesi için Rahva mevkiinde yapılan otogar binası kaderine terk edilmiş durumda. Yıkılmaya yüz tutulmuş binanın onarılarak hizmete sunulması için Bitlis Belediyesi talip old

Emin Korkmaz: Okul inşaatlarına 80 milyon TL ayırdık!

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yapımı devam eden ve onarımda olan okul inşaatlarını inceledi.Okul inşaatlarına ve onarımlarına yaklaşık 80 milyon TL ayırdıklarını ifade eden Korkmaz, “Çocuklarımız için ne yapsak azdır" dedi.

Bitlis'te eğitime 78 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında il ve ilçelerdeki okul inşaatların devam ettiğini bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yatırım programı kapsamında 78 milyon lira harcandığını söyledi.

Bitlis'te okul inşaatlarına 78 milyon lira yatırım yapıldı!

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında il ve ilçelerdeki okul inşaatların devam ettiğini bildirdi.

Bitlis Hizan'daki 18 okul binası yenilendi!

Bitlis Hizan ilçe merkezi ve köylerindeki okullar tadilattan geçirildi. Hizan Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerindeki 18 okulu tadilattan geçirdiklerini söyledi.

bitlis okul tek odalı ev Haberi

bitlis okul tek odalı ev

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı.


Hizan ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Deliklitaş mezrasında okul olmadığı için çocuklarını Ekinli köyüne göndermek zorunda kalan vatandaşlar, bir araya gelerek soruna çözüm aramaya başladı. Çocuklarının özellikle kış aylarında okula gidip gelmelerinde sıkıntı yaşadığını gören köy sakinleri, mezrada yaşayan bir vatandaşa ait evi onararak dersliğe dönüştürdü.


Ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünden masa, sıra ve çeşitli okul malzemeleri desteği alan vatandaşların, öğretmen talepleri de olumlu karşılandı.


Çalışmayla mezradaki 40 öğrenci, sınıfa dönüştürülen evde eğitim görmeye başladı.


Yardım istiyoruz

Ekinli köyü muhtarı İkram Aslan’ın yaptığı açıklamada, “Köyümüzde okul olmadığı için yetkililerden okul yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz güzel bir okula hasret kaldı”...