05 / 05 / 2024

bitlis restorasyon çalışması

bitlis restorasyon çalışması

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Ordu Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Belediye şimdide Gölbaşı Camisi’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilecek projenin yapım çalışmasına başlanıldı.

Taşhan restorasyon çalışmaları 2016 yazına tamamlanacak!

Taşhan Restorasyon çalışmasının Şantiye Şefi Mimar Eyüp Güngör, çalışmanın 2016 yılı yaz döneminde tamamlanacağını söyledi

Vasip Şahin Deniz Müzesi restorasyon çalışmalarını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Deniz Müzesi Ana Teşhir Binası'nın restorasyon çalışması hakkında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e incelemelerinde Vali Yardımcısı Akgün Çorav da eşlik etti...

Bitlis Kalesi etrafında restorasyon yapılacak!

Bitlis Belediyesi, Sokak İyileştirme Projesi kapsamında, Bitlis Kalesi etrafında restorasyon çalışması yapacak. Belediye Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi borçlu şekilde teslim aldıklarını, ancak bunun çalışmalarına engel olmadığını söyledi.

Bitlis Güroymak'ta çevre düzenleme çalışması yapıldı!

Bitlis Güroymak ilçesine bağlı Günkırı Belde Belediyesi'nin bahçesinde 20 yıl aradan sonra çevre düzenleme çalışması yapıldı. Günkırı Belde Belediyesi, ilk defa hizmet binasının bahçesinde çevre düzenleme çalışması yürüttü.

Konya Alaaddin Camisi'nde restorasyon çalışmaları ne durumda?

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Bitlis Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başladı!

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılından bu yana aralıklarla yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına yeniden başlandı. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden, 11 yıldır devam eden çalışmalarda Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Tahir Ağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları ilkbaharda tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde Mudanya’da yürüttüğü projelerden biri olan Tahir Ağa Hamamı ’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Antalya Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı!

Antalya’da yaklaşık 80 yıl önce yapılan tarihi Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı. Köprü yaklaşık 1 asır önce yapılırken olası depremde yıkılmasın diye ayaklarına silindir bilyeler konulmuş...

Konak Pier'deki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Restorasyon adında ‘tadilat’ denilebilecek çalışmalar İzmir’in göbeğinde ve herkesin iyi bildiği Konak Pier’de gerçekleşiyor. İş makinalarının rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarının yerle bir edilmesi ise sahipsizliğe örnek oluşturuyor

bitlis restorasyon çalışması Haberi

bitlis restorasyon çalışması

Bitlis'te yıkılmaya yüz tutmuş tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 12'si tescilli toplam 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kentin her sokağının tarih koktuğunu belirterek, "Bitlis´i tarih konusunda hak ettiği yere taşımayı amaçlıyoruz" dedi. 

7 bin yıllık geçmişi ve tarihi mimarisiyle adeta açık hava müzesini andıran Bitlis'te, 405 tescilli tarihi ev bulunuyor. Yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran kent merkezinin Muştakbaba Mahallesi Alemdar Sokak'taki 12 tecsilli tarihi yapı olmak üzere 40 evin restorasyon çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. Restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi yapılara cephe giydirme, dam onarımları,...