05 / 05 / 2024

bitlis restorasyon projeleri

bitlis restorasyon projeleri

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

TOKİ 100 bin konut Bitlis kura çekilişi bugün!

TOKİ 100 bin konut 2020 projeleri kapsamında İstanbul Bitlis'te 323 konut hayata geçirilecek. Projedeki konutlar için kura çekilişi bugün yapılacak...

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Bitlis'te dönüşüm talebi!

Bitlis'te incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar, altyapı ve üstyapı anlamında Bakanlığı ilgilendiren konularla ilgili istişare yaptıklarını söyledi.

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Bitlis Güroymak, Atila Aydıner’in projeleri ile imar edilecek!

İçişleri Bakanlığı’nın Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) kapsamında, Bitlis Güroymak Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e nezaket ziyaretinde bulunarak, Aydıner’den projeleri hakkında bilgi aldı.

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

bitlis restorasyon projeleri Haberi

bitlis restorasyon projeleri


Bitlis Belediyesi'nde yer alan habere göre, tarihi eserleriyle dikkat çeken Bitlis'te tarihi evler restore edilerek turizme kazandırılıyor.


- "Tescilli 400 sivil mimari var"

Atatürk Mahallesi'nde 1880 yılında hayata geçirilen bir evin restorasyon çalışmalarını denetleyen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, konuşmasına kentteki bir kültür evinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ustaoğlu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"İlimizde tescilli 400 sivil mimari bulunuyor. Bitlis kadim bir şehir. Bu yapı da 1880 yılında yapılmış ve yüz yıllardır ayakta kalmaya direnmiş örnek evlerden biri. Metruk bir vaziyette iken bakanlığın öncülüğünde restore ederek hizmete sunacağız. Bu tip mekanların en önemli özelliği insan nefesiyle ayakta durmasıdır. Burayı kendi haline bırakırsak bir veya iki yıl içinde tekrar daha beter bir durumu gelir. Evin restorasyonu bitmek...