07 / 05 / 2024

Blok nizamda emsal oranları

Blok nizamda emsal oranları

Blok nizamda emsal oranları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. İşte blok nizamda emsal oranları 2017..

Blok nizamda emsal oranları 2017!

Blok nizamda emsal oranları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. İşte blok nizamda emsal oranları 2017..

Emsal artışı nasıl yapılır?

İnşaat çalışmalarına başlanacak yapının kesin sınırları 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişen emsal oranları ile belirleniyor. Peki, emsal oranı arttırılabilir mi? Emsal artışı nasıl yapılır?

Emsal artışı nedir?

Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı, emsal olarak nitelendiriliyor. Emsal değeri, inşaat çalışmalarına başlanacak bir binanın kesin sınır ve kat sayılarını söylüyor. Peki, emsal artışı nedir?

Emsal nasıl arttırılır?

Emsal; inşaat çalışmalarına başlanacak yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına oranından elde edilen sayıya deniyor. Peki, bir bölgede emsal değeri arttırılabilir mi? Emsal nasıl arttırılır?

1996 yılında blok satın alan zenginler varmış!

1996 yılında işadamı Korkmaz Yiğit, 15 milyar liranın üzerinde satılan konutlara büyük bir talep olduğunu belirterek, ''Türkiye'deki gizli zenginler blok satın alıyor ve de bir kuruşluk indirim istemiyorlar'' demiş.

İşte İstanbul'da emsal artışı yapılan bölgeler!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Ece Çalışkan Vural, İstanbul'da hangi bölgelerde emsal artışı yapıldığıyla ilgili bir yazı kaleme aldı..

İstanbul'da emsal artışları!

Bir parsel üzerine inşa edilebilecek alanı ifade eden “emsal” değeri, parselin piyasa satış değerini doğrudan etkileyen faktörlerdendir. Emsal değeri, parsel ve bölge bazında değişkenlik gösterebilir.

Kartal Mai Residence 2'nci blok teslimleri Eylül'de!

FERYAPI İstanbul'un gelişim potansiyeli yüksek bölgelerinden Kartal'da inşa ettiği Mai Residence'da birinci blok teslimlerine başladı. Geliştirdiği finansal çeşitlilik modelleriyle dikkat çeken FerYapı, ikinci blok teslimlerini Eylül'de gerçekleştirecek.

Site yönetiminden blok yönetimine geçişte ortak alanlar!

Site yönetiminden blok yönetimine geçiş ve yönetim planının değiştirilmesi işlemi 5/4'lük oy ile söz konusu olabiliyor. Peki, site yönetiminden blok yönetimine geçişte ortak alanların durumu ne olur?

Kirada emsal bedel nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında elde edilen aylık gelirin düşük olması halinde ya da hiç kira bedeli olmaması halinde emsal kira bedeli uygulanıyor. Peki, kirada emsal bedel nedir? Nasıl hesaplanır?

Emsal kira nasıl hesaplanır?

Kira bedelinin hiç olmaması ya da düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira bedeli nedir? 2015 yılı emsal kira nasıl hesaplanır?

Emsal kira bedeli oranı 2015!

Kira gelir vergisinde kira bedeli olmayan veya çok düşük olan kiralamalar için emsal kira uygulanıyor. Peki, emsal kira nedir?Emsal kira bedeli oranı 2015 ne kadardır?

Hep İstanbul'da 3 yeni blok yarın satışa çıkıyor!

11 blok ve 14 sıra bina ünitesiyle toplam 1.424 daireden oluşan Tekfen Hep İstanbul'da birinci etap satışları tamamlandı. 3 yeni blokta 370 dairenin satışa çıkacağı Hep İstanbul'da yeni kampanya yarın başlıyor...

Blok nizamda emsal oranları Haberi

Blok nizamda emsal oranları

Blok nizam, imar planı veya Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş yapı kitlesinin, bir parsel veya dilatasyonla ayrılmak suretiyle birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamı oluyor. 


Blok nizam, bir taraftan komşu parseldeki binaya bitişik, diğer taraftan ayrık olan ikili veya ikiz nizamlar olarak değerlendiriliyor.


Blok nizamda emsal oranları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor.


Ayrık veya blok nizam olan yerlerde, uygulama imar planında açıkça belirlenmemiş ise TAKS yüzde 40’ı geçemiyor. 


Ancak, çekme mesafeleri ile KAKS verilip TAKS verilmeyen parsellerde, TAKS yüzde 60’ı geçmemek şartıyla, çekme mesafelerine göre uygulama yapılır.


Yüzde 20’den fazla eğime sahip yollarda; bitişik veya blok nizam uygulanacak yerlerde bina cepheleri toplamı 12.00 metreden düşük olan ara parsellerde bina kotları, bina köşe hizalarındaki en yüksek yol kotundan veriliyor.


Bitişik ve...