05 / 05 / 2024

Blok yönetiminde asansör sorunu

Blok yönetiminde asansör sorunu

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Bizim binada olmayan asansöre katılmamız gerekir mi?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum kıyılarında oluşa talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 gündür yıkılamayan asansörü 3 günde yerle bir etti.

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 20 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Haandere, Abdulsamed Demircan ortaklığında kuruldu.

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018..

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Blok yönetiminde asansör sorunu Haberi

Blok yönetiminde asansör sorunu

Üç bloklu bir siteyiz, iki blokta asansör var bizim blokta yok. Binalar eski, dolayısı ile asansörler de eski. Bugüne kadar bizim bloktan toplanan paralarla asansör bakımı yapıldı ama şimdi büyük onarım veya değişim gerekiyor, buna bizim de katılmamız isteniyor. Bizim binada olmayan asansöre katılmamız gerekir mi? 

Sitelerde giderler ikiye ayrılır. Birincisi blok giderleri, ikincisi siteye ait genel giderler. Keza yönetim de iki yönlüdür. Blok yönetimi, site yönetimi. Blok yönetimi, kendi bloğu ile ilgili yönetim görevini üstlenir. Bloğun ihtiyaçları için aidat toplanır, gereken bakım ve onarım yapılır. Bloğun badana ve boyası veya tesisattaki arıza blok bazında toplanan paralarla yapılır. Bir de sitenin ihtiyaçları vardır. Ortak alanların, garajların, tesisatın, yeşil alanın bakım ve onarımı gibi. Buna göre; asansör, bloğun ihtiyacını karşılayan, bloğun...