09 / 01 / 2025

bloke edilmiş çek neye denir

bloke edilmiş çek neye denir

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Gayrimenkul alışverişinde bloke çeke servet ödemeyin!

Uzmanlar gayrimenkul alışverişinde, alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar için bloke çek veya tapu takas sistemini öneriyor

Dilan Çiçek Deniz'e ev sahibi vetosu!

Arnavutköy’de 3 katlı, özel dizayn edilmiş bir evi kiralamak isteyen oyuncu Dilan Çiçek Deniz'e ev sahibi, "Bekara ev yok" dedi...

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek, konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çeki olarak tanımlanıyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke edilmiş çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor. Peki, bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke çek kredisi nedir?

Bloke çek ile ilgili yasal yükümler Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde anlatılıyor. Bloke çek nerelerde kullanılır? Bloke çek masrafları ne kadardır? Bloke çek kredisi nedir?

Bloke edilmiş çek nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

Bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?

Blokeli çek nasıl alınır?

Çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi için yapılan uygulamaya bloke çek deniyor. Bloke çeklerin kontrolü ilgili bankalardan yapılabiliyor. Peki,blokeli çek nasıl alınır?

Bloke çek nasıl tahsil edilir?

Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çekin durumunu ilgili banka şubelerinden öğrenilebiliyor. Peki,bloke çek nasıl tahsil edilir?

Bilal Ekşi: Heliport sayısı 11 yılda 3 kat arttı!

Bilal Ekşi, Türkiye genelinde işletim izni verilen heliport sayısının 2002 yılında 21 iken bugün bu sayının 62'ye ulaştığını belirterek, ''Bunlardan 21 tanesi yükseltilmiş heliport statüsünde olup bina üzerine inşa edilmiştir" dedi

bloke edilmiş çek neye denir Haberi

bloke edilmiş çek neye denir


Bloke edilmiş çek nedir?

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Bloke çek genellikler konut,arsa ve işyeri gibi satışlarda tercih ediliyor.  Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir." biçimde bir yazısı ile normal çeklerden farklı bir niteliğe sahip oluyor.Banka tarafından kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çekine, bloke çek deniyor.


Bloke çek düzenlenirken zorunlu şekil şartlarına uyulması gerekiyor.Ancak özellikle rakam yazılırken çok dikkat edilmesi gerekiyor. Uygulamada çekler hamiline veya nama yazılı olarak düzenlenebiliyor.


Bloke Çekin Ciro İşlemleri..

Çekte aynı bonoda olduğu gibi ciro ile başkasına devredilebiliyor. ciro karşımıza iki şekilde çıkıyor. Birincisi çekin devredildiği kişinin ad ve soyadının yazılı olduğu ve  “ödeyiniz” yazısının bulunduğu kısmın imzalanması ile ismi yazan kişiden başkasının tahsil edemeyeceği tam ciro.


İkincisinde ise isim belirtilmeden sadece “ödeyiniz”...