03 / 05 / 2024

Bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?



Bloke çek masrafı ne kadar?


Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor.Gayrimenkul satıcısı olarak, çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz gerekiyor. 


Bloke çekin düzenlenmesi...

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde bloke çek ile ilgili hususlar şu şekilde anlatılıyor;


1.Banka tarafından, 3167 Sayılı Kanun’da ve bu Kanun’a ilişkin Tebliğ’de yer alan hükümlere uygun olarak basılan veya bastırılan çek yaprağını,

2.“Çek” Kelimesini (veya yabancı dilde yazılı ise, o dilde çek karşılığı olarak kullanılan kelime),

3.Hesabın bulunduğu muhatap banka şubesinin adını,

4.Kayıtsız şartsız belli bir bedelin ödenmesi için havaleyi;


1.Keşide gününü,

2.Keşide yerini (veya keşidecinin adı ve soyadı / unvanı yanında yazılı olan yer)

3.Hesap sahibinin vergi kimlik numarasını,

4.Çeki keşide eden kişinin imzasını ihtiva eder. 


Bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çek masrafları bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor.Bu tür işlemlerin sağlıklı yürütülebilmesi için mutlaka profesyonel emlak şirketleriyle çalışılması ve işlemlerin bu şirketler aracılığıyla yapılmasını gerekiyor.


Blokeli çek nasıl alınır?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com



Geri Dön