21 / 05 / 2024

BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi İcra Direktörü Monique Barbut

BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi İcra Direktörü Monique Barbut

UNCCD İcra Direktörü Barbut, "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var. Ayrıca her sene 12 milyon hektar alanı daha bozuyoruz' dedi.

Pier Çeşme'de son 10 daire fırsatı! Kasım sonunda teslim!

Mega İnşaat tarafından Ege'nin yükselen yıldızı Sakızlıkoy mevkiinde yükselen Pier Çeşme projesinde son 10 dairenin satışı devam ediyor. Peki Pier Çeşme'de daire fiyatları ne kadar? Pier Çeşme'de hangi konut tipleri yer alıyor? İşte Pier Çeşme ile ilgili detaylar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Emlak Katılım, görüntülü görüşme ile müşterilerine hesap açıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, müşterilerine mobil şube üzerinden görüntülü görüşme ile hesap açıyor.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat malzemeleri sanayisi ilk 9 ayı büyüme ile tamamladı!

Tayfun Küçükoğlu, “İlk çeyrekte yüzde 8,1 büyüyen, ikinci çeyrekte pandeminin etkisiyle yüzde 8 gerileyen, daha sonra üçüncü çeyrekte güçlü toparlanma yaşayan inşaat malzemeleri sanayimiz ilk 9 ayı tahminlerimizin ve beklentilerimizin üzerinde büyüme ile tamamladı" dedi.

Berat Albayrak: Pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "(Kovid-19) Bu krize rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Nail Olpak: Faizlerdeki iyileşme gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek!

DEİK Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada "Faizlerdeki yükselmenin bütün sektörlerle birlikte gayrimenkul sektöründe de yansımalarını geçtiğimiz yıl negatif olarak gördük. Faizlerdeki hızlı iyileşme ile sektör üzerinde çok daha olumlu kalıcı etkilerin olacağına inananlardan biriyim" dedi.

Kocaeli'de hızlı sanayileşme ile çarpık kentleşme sorunu!

Kartepe Zirvesi'nde "Küreselleşme ve Şehirleşme" oturumunda konuşan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin en büyük ikinci sanayi kenti olduğunun bilgisini verirken,sanayileşmeye bağlı göçün çarpık kentleşmeye yol açtığını söyledi...

Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacağını söyledi.

BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi İcra Direktörü Monique Barbut Haberi

BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi İcra Direktörü Monique Barbut


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) İcra Direktörü Monique Barbut, "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil, toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var. Ayrıca her sene 12 milyon hektar alanı daha bozuyoruz" dedi.


Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) öncesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Barbut ortak basın toplantısı yaptı.


Konuşmasında Ankara'daki terör saldırılarını kınayarak başlayan Barbut, COP12 toplantısının bu menfur terör eyleminden hemen sonra yapılmasının, dünyanın Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.


"2 milyar hektar bozulmuş arazi var"

Çölleşme ve tarım arazilerinin bozulması konusunda çözümlerin olduğunu ifade eden Barbut, "Çölleşmeyi kaderimiz olarak kabul etmemiz gerekmiyor. Dünyanın...