17 / 05 / 2024

BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi

BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi

Japonya'da düzenlenen BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi'nde okullarını 2018'e kadar depremler başta olmak üzere her türlü felakete dayanıklı hale getirme taahhüdü veren ilk ülke Türkiye oldu.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği! 

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği geldi. İşte kredinin kapsamı...

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Dünya genelinde 900 milyon insan gecekonduda yaşıyor!

BM Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı Habitat III'de açıklanan rapora göre dünya genelinde yaklaşık 900 milyon kişi gecekondu bölgelerinde yaşıyor.

Dünya turizmi verileri yüzde 4 arttı!

BM Dünya Turizm Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın ocak-nisan ayları arasında uluslararası yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 4'lük artış yaşandı.

Dünya turizmi yüzde 4 büyüdü!

Turizmde 2015 yılının ilk dört ayında dünya genelindeki ziyaretçi sayısı 332 milyon olarak gerçekleşti. BM Dünya Turizm Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, ocak-nisan aylarında uluslararası yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4 arttı.

Türkiye'deki okullar 2018'e kadar güçlendirilecek!

Japonya'da düzenlenen BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi'nde okullarını 2018'e kadar depremler başta olmak üzere her türlü felakete dayanıklı hale getirme taahhüdü veren ilk ülke Türkiye oldu.

2050'de dünya nüfusunun üçte ikisi kentli olacak!

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66 ' sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve Sao Paulo...

2050'de dünya nüfusunun üçte ikisi kentli olacak!

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66'sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve de Sao Paulo olarak belirlendi.

Birleşmiş Milletler bu yıl dünya genelinde yüzde 2,8 büyüme bekliyor!

Birleşmiş Milletler (BM), "Dünya Ekonomik Görünümü ve Beklentileri Raporu"nu güncelleyerek, Aralık ayında açıkladığı 2014 ve 2015 büyüme rakamlarını aşağı yönlü revize etti. Birleşmiş Milletler dünya genelinde bu yıl üzde 2,8 büyüme beklediğini belirtti..

Dünya'da turizmden elden edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu!

BM Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu. Dünya turizm harcaması 2013 yılında 1 trilyon 377 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye marka başvurusunda dünya genelinde ilk sırada yer aldı!

BM Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün (WIPO) küresel fikri mülkiyet raporuna göre Türkiye, geçen yıl marka başvurusunda yüzde 24.1'lik artışla dünya genelinde ilk sırada yer aldı.

Türkiye Dünya Miras Komitesi üyeliğine seçildi!

Türkiye 121 oy alarak, 2013 - 2017 dönemi için BM Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilâtı UNESCO’ nun önemli organlarından olan Dünya Miras Komitesi üyeliğine seçildi....

BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi Haberi

BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi

Zirvede, Türkiye tarafından sunulan "Okul Güvenliği İçin İstanbul Yol Haritası" projesi kabul edildi ve örnek gösterildi B irleşmiş Milletler tarafından Japonya'nın Sendai kentinde düzenlenen "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi"nde Türkiye, dünyada 2018 yılı sonuna kadar tüm okullarını Cetiner "depreme dayanıklı" hale Çetin getireceğini taahhüt eden ilk ülke oldu. Zirveye Türkiye'den "ana konuşmacı" olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı. BM Afet Riskleri'nin Azaltalması Zirvesi 20iı'de Büyük Japonya Depremi'nden en büyük zararı gören ve Tsunami tarafından vurulan Fukuşima kentinin komşusu Sendai'de başladı. 



KURTULMUŞ TÜRKİYE MODELİNİ ANLATTI 

Toplantıya, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yanısıra AFAD Başkanı Fuat Oktay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve bazı STK'lar da katıldı. Kurtulmuş, zirve kapsamında düzenlenen Okul Güvenliği konulu panelde gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye'nin yaşadığı felaketlerin ardından attığı adımları...