05 / 05 / 2024

BMD avm

BMD avm

Birleşmiş Markalar Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel Öncel, Türkiye genelindeki 374 AVM’nin 111’inin İstanbul’da yer aldığını, toplam 11,2 milyon metrekare kiralanabilir alana ulaşıldığını belirterek, kontrolsüz büyümenin pek çok sorunu da beraberinde getirdiğini söyledi.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

AVM ciroları katlandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, döviz kurunun AVM'leri nasıl etkilediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Sinan Öncel'den AVM'lerde maliyetleri düşürecek geçici vergi düzenlemesi  talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM sektörüne yönelik hedefleri ve beklentileri açıkladı.

AVM'ler için kira düzenlemesi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel, tam kapanma sonrasında açılan AVM'ler için kalıcı kira düzenlemesinin şart olduğunu dile getirdi.

AVM'lerde kiracısı ile dost yatırımcılar için fırsat dönemi!

BMD’nin üyeleri arasında yaptığı ankete göre AVM’lerde neredeyse kapanan kadar yeni mağaza açıldığını belirten Sinan Öncel, "‘Kiracısı ile dost’ yatırımcılar için fırsatlar devam ediyor" dedi.

AVM'lerde kira tartışması! Talepler arttı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, tüm AVM’lerde ciro bazlı kira sistemine geçilmesini, cadde mağazalarında en azından Nisan 2021 sonuna kadar kiraların yarıya indirilmesini, Nisan 2021 sonuna kadar stopaj ve KDV’nin sıfırlanmasını talep ettiklerini açıkladı.

BMD Başkanı Öncel: Ciro artışında AVM'lerde de toparlanma başladı!

AVM mağazalarında yüzde 81'in üzerinde ciro elde eden BMD üyelerinin oranı yüzde 7'den yüzde 38'e ulaştı.

Sinan Öncel: AVM'lerle kirada anlaşamayan mağazalar kapatıyor!

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen AVM mağazaları, düşen ziyaretçi sayısı nedeniyle ikinci kapatma listesini hazırladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cadde mağazalarında da bazı dükkan sahipleri pandemiye rağmen kılını kıpırdatmadı, kira indirimi yapmadı" dedi..

AVM cirolarını artırmak için BMD'den yeni hamle!

Salgın nedeniyle kapanan ve 1 Haziran tarihinde yeniden kapılarını açan AVM’lerde aradan geçen iki haftada istenen ziyaretçi sayısına henüz gelinemedi. Ancak Birleşmiş Markalar Derneği bu kapsamda bir dizi önlem alıyor.

BMD: Ciro kirasına dönmeyen AVM'lerde mağaza açılışları riskli!

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, ciro kirasına geçmeyen AVM’lere ilişkin konuştu. BMD üyesi markalarla yapılan değerlendirmeler ışığında 1 Haziran’da ciro kirasına dönmeyen veya tatmin edici kira indirimi yapmayan AVM’lerde mağaza açılışlarının ticari açıdan çok riskli olduğu belirtildi...

AVM ve perakendeciler arasında 'kira' kavgası!

AVM ve perakendeciler arasında oluşan kira sorunlarının önüne geçilmesi için gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi. BMD ve AYD üyeleriyle görüşen Albayrak'ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar heyecanla bekleniyor.

BMD avm Haberi

BMD avm

 Türkiye’nin yüzde 7-8 büyüdüğü yıllarda özellikle döviz bazlı yapılan kontratların bugünkü piyasa koşullarından çok uzak noktaya düştüğünü ifade eden Öncel, “Dolar kuru son 3 yılda yüzde 50, maliyetler ise sürekli arttı. Kârlılıklarda küresel ve bölgesel sıkıntılar nedeniyle sürekli düşüş trendi yaşandı. Bunu muhataplarımıza verilerle çok iyi anlatacağız. Çözüm sağlanamazsa haklarımızı hukuki yollarla arayacağız. Hepimizin ortak arzusu diyalog yoluyla sorunların çözülmesi” dedi.

Türkiye’nin önde gelen markalarını çatısı altında toplayan Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel oldu.

BMD Genel Kurulu’nun ardından düzenlediği basın toplantısında yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Sinan Öncel, sektörün zor koşullardan geçtiği bu süreçte, kendilerine gösterdikleri güven için üyelere teşekkür etti.

BMD Başkanı Öncel, BMD üyelerinin yurtiçinde yaklaşık 65 bin mağaza ve satış noktasında, 3,5...